Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Coreea de Nord și-a manifestat intenția de a continua să ăși dezvolte capabilitățile rachetelor balistice cu care poate amenința cu acestea, ceea ce ar trebui să însemne pentru Washington că este importantă dezvoltarea unu sistem de apărare împotriva unui astfel de atac.
În documentarul 33 de Minute se spune că guvernul american ar avea la dispoziție maximum jumătate de oră pentru a răspunde unui atac cu vachete balistice care ar fi lansat de oriunde din lume. Pe lângă faptul că filmul arată cât de repede autoritățile trebuie să răspundă, documentarul descrie foarte realist consecințele distructivele ale unui atac nuclear, scrie National Interest.
Prima și cea mai cunoscută formă de atac este utilizarea unei arme nucleare pentru a distruge fizic un oraș important precum New York. Al doilea este utilizarea unei astfel de arme pentru a genera un puls electromagnetic.
Bomba care a anihilat orașul Hiroșima în Japonia, în 945, a avut un randament al exploziei de 15 kilotone. Testul nuclear din Coreea de Nord din luna octombrie a avut forța echivalentă a 250 de kilotone de trinitrotoluen (TNT).
Coreea de Nord a promis SUA un cadou de Crăciun
În documentat se amintește despte atacul terorist de la 11 septembrie în care au fost folosite avioane comerciale ca arme, atac ce a dus la uciderea a 3.000 de oameni și pagube de 80 de miliarde de dolari. În cazul unei bombe nucleare lansate asupra Manhattan-ului ar prodice sute de mii de victime și pagube de trilioane de dolari.
O altă amenințare care este luată în considerare în acest documentar este situația în care s-ar folosi un atac cu puls electromagnetic.
În acest scenariu, o bombă nucleară este detonată la sute de kilometri deasupra SUA, ceea ce ar trimite o rafală de electroni cu o largă varietate de lungimi de undă. În numai câteva secunde, rețeaua electrică a SUA și aproape toate dispozitivele electrice vor avea de suferit, unele putând fi complet distruse.
Experții nu se pun în acord asupra a cît de distructiv ar putea fi un puls electromagnetic dat fiind că nicio națiune nu a încercat acest lucru, însă. Ceea ce este clar, este că SUA a luat măsuri pentru a-și proteja rețeaua electrică în fața unui astfel de atac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...