Ministerul Energiei: România riscă să nu mai poată prelua energia de la prosumatori
Numărul prosumatorilor a...
Din ordinul președintelui Joe Biden, Statele Unite au doborât vineri un "obiect care zbura la altitudine mare" deasupra statului Alaska, a anunțat un purtător de cuvânt al Casei Albe, fără a da detalii despre natura, provenienţa sau utilizarea acestui obiect, relatează AFP.
"Obiectul", despre care purtătorul de cuvânt a spus ca are "dimensiunea unei maşini mici" şi zbura la o altitudine de aproximativ 12.000 de metri, reprezenta "o ameninţare pentru securitatea traficului aerian", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.
El a precizat că acest obiect era "mult mai mic" decât balonul chinez pe care Statele Unite l-au distrus sâmbăta trecută şi despre care Washingtonul a indicat că efectua operaţiuni de spionaj.
Administraţia americană a luat cunoştinţă "aseară" de prezenţa acestui obiect ale cărui resturi au căzut în apele îngheţate şi va încerca sa le recupereze, a precizat John Kirby.
"Nu ştim ce entitate deţine acest obiect", a insistat el şi nici, de exemplu, dacă este vorba de un stat sau un proprietar privat.
Citește și Americanii nu au nici un dubiu: Balonul chinez, echipat cu instrumente de spionaj
„Avea numeroase antene, capabile, după toate probabilitățile, să colecteze și să geolocalizeze comunicațiile”, a adăugat același responsabil american, citat de agențiile de presă. Potrivit precizărilor sale, balonul „era echipat cu panouri solare suficient de mari pentru a furniza energia necesară funcționării mai multor senzori și dispozitive de strângere de informații”, a subliniat aceeași sursă.
Washingtonul a doborât sâmbătă un balon în largul coastei sale atlantice, aparat care reușise să survoleze deja obiective militare sensibile și care fusese descris de Beijing drept „aeronava civilă folosită în scopuri de cercetare, în principal meteorologice”.
Această ”coliziune” diplomatică l-a determinat pe șeful diplomației americane Antony Blinken să amâne o vizită în China, deplasare care ar fi trebuit să mai atenueze din tensiunile acumulate între cele două țări și, de ce nu, să deschisă calea spre o nouă apropiere între Washington și Beijing, atât cât ar fi fost posibil, desigur. ...
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul prelungește cu cinci...
Salariul mediu net a crescut la...
Guvernul urmează să adopte o...
Profesorul Mircea Coșea a...
ANAF avertizează populația în...
Programul Start-Up Nation...
Bula de optimism de la...
Marți, Bursa de Valori...
Evoluţie mixtă a leului în...
La nord de Osaka, ascuns în colinele împădurite ale...
Experții băncii HSBC au revizuit în scădere prognozele...
În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...
Fondul Monetar Internaţional...
UE analizează opţiunile legale...
Producția industrială din...
84.000 de carduri educaționale...
Pe fondul temerilor privind tarifele și impactul asupra...
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...
Ministerul Energiei lansează al...
Așa ceva nu s-a mai înregistrat...
Veşti bune pentru bugetarii care aşteaptă să afle cum...