Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
La sfârșitul săptămânii care s-a încheiat pe 24 martie, stocurile comerciale din SUA s-au contractat cu 7,5 milioane de barili, în timp ce analiștii prognozaseră o creștere de 1,75 milioane, potrivit unui consens stabilit de agenția Bloomberg. Rezervele comerciale rămân totuși mult mai mari decât cele măsurate cu un an în urmă (cu 15% mai mult).
Anunțul surpriză a provocat inițial creșterea vertiginoasă a prețurilor la barilul de petrol, dar impulsul s-a stins după doar câteva minute. În jurul orei 15:00 GMT, prețul contractelor pentru barilul american marca West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în mai a crescut cu 0,50%, până la 73,57 dolari. Această scădere neașteptată se explică parțial prin accelerarea activității rafinăriilor americane, a căror rată de utilizare a urcat la 90,3%, față de 88,6% săptămâna precedentă, ceea ce le crește nevoile în brut.
Lunile februarie și martie corespund în mod tradițional unei faze de întreținere a rafinăriilor, care, prin urmare, funcționează adesea la capacitate limitată, înainte de a se intensifica pe măsură ce se apropie începutul sezonului major al călătoriilor, la sfârșitul lunii mai. Mai mult, perioada a fost marcată și de o încetinire a importurilor (-14% pe o săptămână), în timp ce exporturile s-au comportat mai bine (-7%).
Scânteia a venit de la benzină
EIA a remarcat, de asemenea, noi semne ale unei întăriri a cererii americane (+2,2% într-o săptămână), care se situează acum cu 3% peste nivelul din aceeași perioadă a anului trecut. Scânteia a venit de la benzină, cererea menținându-se, la acest produs, la un nivel maxim din ultimele trei luni, ceea ce a antrenat o scădere de 2,9 milioane de barili a stocurilor de benzină din SUA săptămâna trecută.
Pentru Matt Smith, de la Kpler, apetitul reînnoit pentru benzină este determinat de prețurile atractive ale combustibilului. Astfel, prețul mediu al benzinei este cu 18% mai mic decât rata înregistrată anul trecut în Statele Unite la aceeași dată. Producția de țiței a scăzut ușor, la 12,2 milioane de barili pe zi, față de 12,3 anterior.
Citește și Prețul petrolului scade, la unison cu cel al gazelor naturale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...