Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Printre legile care ar urma să fie modificate este Legea 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române. Prin alineate suplimentare adăugate articolului 32, în cadrul unei simple proceduri de legitimare, cetățenii vor trebui să-și țină mâinile la vedere sau să renunțe, la cererea polițistului, la orice mijloace care ar putea fi folosite pentru o agresiune.
Dacă se va ajunge la control corporal, polițistul va decide în ce condiții se desfășoară: ținerea mâinilor deasupra capului, depărtarea picioarelor, adoptarea poziției șezut sau culcat sau ”altă poziție care previne săvârșirea unei acțiuni violente împotriva polițistului și respectă demnitatea umană”.
Citește și: Carmen Dan, anunț despre banii ministerului de Interne
Mai mult, polițiștii vor putea apăsa mai ușor pe trăgaciul armei prin introducerea prezumției de intenție agresivă. ”Se prezumă intenția săvârșirii unei acțiuni violente înreptate împotriva polițistului fapta unei persoane de a se apropia de acesta după ce, în prealabil, a fost avertizată prin cuvintele: ”Poliția, stai! - Nu te apropia!”ori de a nu se conforma solictărilor prevăzute la alineatele 1 și 2”, adică alineatele prin care cetățenii trebui să adopte anumite poziții corporale pentru legitimare sau control corporal.
Refuzul sau incapacitatea legitimării te poate lipsi de 12 ore de libertate, fără vreo intervenție din partea magistraților. Polițistul poate conduce la secție persoana care nu se poate legitima sau refuză să o facă pentru un interval de 8 ore. Dacă stabilirea identității nu s-a putut face în mod convingător, termenul poate fi prelungit cu încă patru ore. Singura modalitate de contestare a acestei măsuri este o plângere la șeful ierarhic al polițistului respectiv. Poate fi chemat și un avocat însă acesta nu va apuca să se plângă de măsura luată împotriva clientului său deoarece nu se va ajunge în fața unei instanțe câtă vreme procedura este socotită una administrativă, distinctă de procedura penală prevăzută în Codul de Procedură Penală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...