Surprizele de la pompă. Cât costă, astăzi, litrul de benzină și motorină
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Prețul benzinei și motorinei în România, astăzi, 6 martie 2023
Prețul benzinei și motorinei în România, astăzi, 6 martie 2023
Tarifele de la pompă au crescut și nu este exclud ca această scumpire a carburanților să fie urmare a creșterii prețurilor la petrol pe piețele mondiale. 

De ce? Pentru că, spre deosebire de alte situații, de această dată barilul de petrol evoluează de mai bine de o săptămână pe un trend ascendent, destul de lent, dar ferm și despre care analiștii înclină să creadă că va fi o tendință de mai lungă durată, marcată, desigur, de suișuri și coborâșuri. Prin urmare, scumpirea carburanților la pompă ar fi logică din această perspectivă. 

Interesant este că, analizând datele publicate de site-ul Peco-online ce permite conducătorilor auto și nu numai să veridice prețul actualizate al benzinei, motorinei sau al GPL-ului din fiecare stație de alimentare, indiferent de companie, cele mai mici și cele mai mari tarife se înregistrează la benzinăriile Petrom și OMV. 

Astfel, în București, stațiile de alimentare au afișat astăzi, 15 ianuarie, următoarele tarife pentru motorina standard: 

- 7,50 de lei/litru la benzinăria Petrom de pe strada Dr. Herescu Petre, tarif care se regăsește și pe tabelul de prețuri al stației Lukoil de pe Bd. Preciziei. Este cel mai mic preț al litrului de motorină din București aplicat duminică. 

- 7,61 este cel mai ridicat tarif, practicat, în București, de benzinăriile OMV, precum cea de pe strada Calea Rahovei sau de pe Șos. Colentinei, dar și de stațiile MOL, precum cea de pe Șos. București-Ploiești, sau de pe Șos Chitilei sau de pe B-dul Ion Mihalache. 

La benzină, tarifele sunt considerabil mai coborâte în București:

- 6,29 lei/litru este prețul cerut la benzinăria Petrom de pe str. Dr. Herescu Petru și de cele ale companiei Lukoil de pe str. Coralilor, str. Șoseaua Chitila, str. Poligrafiei. Este cel mai mic tarif înregistrat în Capitală. 

- 6,44 lei/litru este prețul aflat la polul opus și care poate fi întâlnit la stațiile OMV din numeroase locații, precum Bd. Corneliu Coposu, dar și la benzinăriile MOL de pe Șos. Odări, Str. Progresului, Calea Giulești sau Nicolae Caramfil. 

În acest context, merită menționată recenta declarație a președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, care a anunțt că instituția pe care o conduce va verifica la sânge compania OMV Petrom, care a anunțat pe 12 ianuarie că nu va plăti taxa de solidaritate.

„ANAF va verifica la sânge toate societățile care se încadrează în prevederile ordonanței 186. Vom verifica în prima fază dacă în cifra de afaceri se respectă acele venituri din codurile CAEN care sunt în ordonanță, respectiv să fie 75 % din cifra de afaceri pe acele conduri CAEN și după aceea vom verifica dacă calculul și cuantumul contribuției la solidaritate este corect declarat și achitat.

Legea prevede că 25 iunie este data de plata a contribuției de solidaritate. Dar eu vă spun că nu stăm până la aceste termene, avem modalități de verificare cu mult timp înainte. În cazul societății OMV, începând cu 1 ianuarie 2022 știm în timp real contabilitatea și toate cifrele pe care le are. Vom face în timp foarte scurt o estimare să vedem dacă comunicatul lor ( în care afirmă că vor plăti taxa doar în Austria, nu și în România) e corect sau nu. Dacă vor refuza să plătească ca urmare a controalelor o datorează, vom veni cu o decizie de impunere, vom stabili suma care trebuie să fie plătită și vom trece la executare silită.

Pașii sunt următorii: prima oară vom verifica toate societățile, nu doar OMV-ul, dacă codurile CAEN depășesc 75% din cifra de afaceri și pe urmă se va verifica modul de constituire, declarare și achitare a contribuției. Astăzi nu vă pot spune despre nicio societate dacă se încadrează sau nu în acestă ordonanță. Dar în maxim 10 zile ne vom putea face o idee. Dacă rezultă că (OMV) trebuie să plătească, așteptăm data de 25 iunie termen final pentru depunerea declarației, după ce se face plata putem verifica dacă calculul contribuției este corect, etapa finală”, a afirmat șeful ANAF la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel