Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Proiectarea cipurilor este una dintre cele mai dificile sarcini din industria tehnologică, deoarece miliarde de tranzistori - de la micile comutatoare - trebuie aranjate cu precizie pe o bucată de siliciu de câțiva centimetri lățime. Proiectarea unui cip costă de obicei sute de milioane de dolari și durează câțiva ani, chiar și cu o armată de ingineri.
Synopsys este cel mai mare producător de software utilizat în acest proces și a declarat că a personalizat o versiune de Copilot de la Microsoft pentru a fi utilizată cu instrumentele sale. Primele etape ale proiectării unui cip complex implică faptul că inginerii descriu modul în care funcționează cipul într-un limbaj care seamănă cu codul de programare al unui software.
Synopsys a format sistemul folosind cantități uriașe de date pe care le-a acumulat în decenii de activitate. Shankar Krishnamoorthy, director general al grupului de automatizare a proiectării la Synopsys, a declarat că obiectivul principal a fost de a face sistemul precis.
Dacă un robot de inteligență artificială „scrie eseuri, Shakespeare sau poezie, puteți avea o eroare de 10 până la 15% și consumatorul dvs. va ști să facă diferența în timp ce va fi impresionat”, a spus Krishnamoorthy. "Dar dacă nu produceți (o lucrare de proiectare a cipului) care este mai precisă cu mai mult de 99,9%, introduceți o eroare în cip, care valorează sute de milioane de dolari.
Corectarea bug-urilor este una dintre cele mai lungi și mai costisitoare părți ale procesului de proiectare a cipurilor. Microsoft a declarat că a început deja testarea sistemului Synopsys cu propriile echipe de proiectare a cipurilor, care au dezvăluit miercuri primele cipuri interne ale companiei pentru centre de date.
Această tehnologie nu numai că ne ajută să rezolvăm problemele de la început, dar, de asemenea, reduce costurile de rezolvare a problemelor într-o etapă ulterioară", a declarat Erik Berg, inginer șef al echipei de verificare și validare a designului cipurilor de la Microsoft, într-un post de blog.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...