Synopsys și Microsoft se asociază pentru a crea un asistent de proiectare a cipurilor

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Chip
Chip
Microsoft a prezentat "Copilot" drept un modalitate de a ajuta la finalizarea liniilor de cod informatic sau de a rezuma rapid o cutie poștală de e-mail dezordonată. Dar Synopsys a anunțat miercuri că a adaptat această tehnologie la proiectarea cipurilor electronice.

Proiectarea cipurilor este una dintre cele mai dificile sarcini din industria tehnologică, deoarece miliarde de tranzistori - de la micile comutatoare - trebuie aranjate cu precizie pe o bucată de siliciu de câțiva centimetri lățime. Proiectarea unui cip costă de obicei sute de milioane de dolari și durează câțiva ani, chiar și cu o armată de ingineri.

Synopsys este cel mai mare producător de software utilizat în acest proces și a declarat că a personalizat o versiune de Copilot de la Microsoft pentru a fi utilizată cu instrumentele sale. Primele etape ale proiectării unui cip complex implică faptul că inginerii descriu modul în care funcționează cipul într-un limbaj care seamănă cu codul de programare al unui software.

Synopsys a format sistemul folosind cantități uriașe de date pe care le-a acumulat în decenii de activitate. Shankar Krishnamoorthy, director general al grupului de automatizare a proiectării la Synopsys, a declarat că obiectivul principal a fost de a face sistemul precis.

Dacă un robot de inteligență artificială „scrie eseuri, Shakespeare sau poezie, puteți avea o eroare de 10 până la 15% și consumatorul dvs. va ști să facă diferența în timp ce va fi impresionat”, a spus Krishnamoorthy. "Dar dacă nu produceți (o lucrare de proiectare a cipului) care este mai precisă cu mai mult de 99,9%, introduceți o eroare în cip, care valorează sute de milioane de dolari.

Corectarea bug-urilor este una dintre cele mai lungi și mai costisitoare părți ale procesului de proiectare a cipurilor. Microsoft a declarat că a început deja testarea sistemului Synopsys cu propriile echipe de proiectare a cipurilor, care au dezvăluit miercuri primele cipuri interne ale companiei pentru centre de date.

Această tehnologie nu numai că ne ajută să rezolvăm problemele de la început, dar, de asemenea, reduce costurile de rezolvare a problemelor într-o etapă ulterioară", a declarat Erik Berg, inginer șef al echipei de verificare și validare a designului cipurilor de la Microsoft, într-un post de blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel