Tăieri de SALARII. Raluca Turcan, vehementă: Vreau să afirm APĂSAT
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
A repetat ce spusese Florin Cîțu mai devreme
A repetat ce spusese Florin Cîțu mai devreme
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a oferit o serie de precizări cu privire la Memorandumul propus și aprobat de instituția pe care o conduce. A fost o ocazie de a repeta ceea ce a mai spus de nenumărate ori în ultimul timp, dar și a face o promisiune fermă.

"Este datoria mea să lămuresc orice intoxicare apare în spațiul public și voi răspunde de fiecare dată. (...) Vreau să afirm apăsat, așa cum a făcut și primul-ministru, că prin Memorandumul pe care l-am aprobat astăzi nu punem bazele unei măsuri de scădere a veniturilor din România.

Prin acest Memorandum intenționăm să creștem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechitățile legislației adoptate în trecut. Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă și va fi în corelație cu eficiența instituțiilor publice", a declarat ministrul Muncii, după ședința de Guvern.

Ministerul Muncii propune Guvernului, printr-un memorandum, o serie de modificări privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Raluca Turcan vizează sporuri de maxim 20% din salariul de bază, uniformizarea salariilor din primării, spor de performanță lunar.

Citește și Salarii. Florin Cîțu: Aş vrea să demontez o informaţie falsă

„Se propun o serie de principii care vor fi avute în vedere la elaborarea cadrului normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre acestea numărându-se reanalizarea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare, cu respectarea raportului de 1 la 12, dintre cel mai mic și cel mai mare salariu de bază, și înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare – 2300 lei, introducerea unor grile de salarizare pentru administrația publică locală, corespunzător funcțiilor publice și funcțiilor contractuale, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual, precum și revizuirea sistemului de acordare a sporurilor, respectiv sporurile pentru condiții de muncă la care expunerea la condiții de muncă este aceeași, indiferent de funcția deținută, se vor acorda în cuantum fix, ca spor de până la 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată”, se arată în Memorandum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Curs valutar - 21 mai. Leul dă semne de revenire

Curs valutar BNR, 21 mai 2024.

Lege pentru menținerea TVA timp de încă 10 ani

O nouă inițiativă legislativă se află pe masa de lucru a...

Construcțiile în cădere liberă? Cifrele momentului

Institutul Național de Statistică a publicat cele mai...

Motivele scumpirii locuințelor, explicate de experți

Prețurile locuințelor din România continuă să crească la...

Se extind lucrările la noua magistrală de metrou

Se extind lucrările la noua magistrală de metrou.

NVIDIA nu are motive să dezamăgească piața

Bursa de la New York așteaptă ca NVIDIA să prezinte...

Gazprom, somată să nu mai arunce banii pe fereastră

Guvernul Rusiei a emis o hotărâre în acest sens. 

Microsoft prezintă PC-urile Copilot+

Microsoft a lansat luni o nouă categorie de computere...

Grecia cere UE ”mai multă transparență” pentru consumatori

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut, într-o...

Gigantul saudit Aramco pariază pe computerul cuantic

Iar în acest scop a ales o tânără companie franceză,...


pixel