Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Taiwan a fost deja unul dintre epicentrele revoluției AI generative odată cu ”aterizarea” pe teritoriul său a gigantului TSMC. Compania produce cipurile vândute cu zeci de mii de dolari fiecare de către Nvidia oricui speră să-și lase amprenta în această industrie.
Insula asiatică face un pas suplimentar către statutul esențial odată cu anunțul gigantului taiwanez Foxconn de a construi în Taiwan cel mai mare site de producție din lume dedicat „super-cipurilor” grafice GB200 de la Nvidia. Acest proiect colosal își propune să răspundă cererii în creștere, determinată de expasiunea inteligenței artificiale și a tehnologiilor cloud.
Întreprinderea, care va fi ridicată în Kaohsiung, un mare oraș-port din Taiwan, marchează un pas decisiv pentru Foxconn, cunoscută mai degrabă ca subcontractant oficial al Apple pentru asamblarea iPhone-urilor.
Producătorii de frunte
Dar compania este pe punctul de a-și schimba menirea, din moment ce va deveni mai implicată în lanțul producției de cipuri de înaltă performanță utilizate în serverele necesare pentru antrenarea modelelor lingvistice aflate în spatele chatbot-urilor de AI generativă precum ChatGPT.
Acest parteneriat dintre Foxconn și Nvidia, în prezent lider pe segmentul de cipuri grafice și soluții AI, ilustrează creșterea puterii și importanței acestor componente în infrastructurile digitale globale, în special în sistemele de calcul avansate. Companiile care produc aceste componente sunt acum în frunte și își etalează ambițiile.
Foxconn se diversifică
GB200, supranumit „super-cip”, care va fi fabricat de Foxconn în noua sa fabrică, este un element esențial al platformei Nvidia, care alimentează tot mai mult serviciile digitale și roboții industriali. Acest nou loc de producție va fi, de asemenea, esențial pentru a răspunde cererii puternice de echipamente IT de înaltă performanță, accentuată de concurența globală în domeniul AI.
Mai ales că proiectul nu este o inițiativă izolată. Foxconn construiește, de asemenea, locații similare în Mexic și Europa pentru a satisface nevoile globale. Dar fabrica Foxconn va fi și un atu pentru strategia de diversificare a companiei, care se îndreaptă din ce în ce mai mult către sectoare precum mașini electrice și roboți inteligenți, înfometați de semiconductori.
Taiwan este o necesitate
Dezvoltarea acestor infrastructuri demonstrează importanța regiunii Asia-Pacific, și în special a Taiwanului, ca centru nervos pentru producția globală de semiconductori și tehnologii avansate. Acest nou site este de așteptat să intre online în următorii ani, cu un impact notabil asupra capacităților globale de producție de cipuri.
Prin acest anunț, Foxconn și Taiwan se poziționează în centrul revoluției industriale digitale, marcând o nouă etapă în războiul global pentru controlul producției avansate de semiconductori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...