Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Evaluarea companiilor româneşti este mai mică decât a companiilor din regiune, deşi randamentul dividendelor este cel mai mare dintre pieţe. Creşterea evaluării companiilor depinde mult şi de implementarea standardelor ESG şi ne dorim să vedem o evaluare mai bună, care să ducă şi la scăderea costurilor de finanţare ale companiilor. Considerăm că implementarea standardelor ESG este un pilon important în planurile noastre de dezvoltare a infrastructurii bursiere în România. Ne dorim să implementăm cele mai bune practici internaţionale pe piaţa de capital locală prin acest parteneriat cu Sustainalytics, unul dintre liderii globali în consultanţă şi cercetare pentru sustenabilitate pe segmentul analizei, rating-urilor şi informaţiilor ESG", a spus Adrian Tănase, la videoconferinţa online "Investiţii responsabile şi standardele ESG la BVB"
Confuzie URIAȘĂ! Vârsta prințului Philip, o reală DILEMĂ
Prin intermediul rating-urilor de risc ESG ale Sustainalytics, obiectivele BVB sunt de a oferi majorităţii emitenţilor locali o evaluare iniţială, de a promova investiţiile responsabile şi de a scoate în evidenţă importanţa standardelor ESG în rândul participanţilor locali. Iniţiativa urmăreşte de asemenea să încurajeze companiile locale să îşi alinieze standardele cu cele mai bune practici ESG, care au cunoscut o creştere spectaculoasă la nivel global în ultimii ani.
Rating-urile de risc ESG ale Sustainalytics sunt realizate pentru a ajuta investitorii să identifice şi să înţeleagă riscurile materiale ale companiilor pe care le deţin şi cum aceste riscuri pot afecta perfomanţa companiilor. Rating-urile măsoară riscurile specifice sectoriale ale companiilor şi evaluează cât de bine sunt acestea gestionate. Rating-urile sunt comparabile între diferite industrii şi oferă o dimensiune cantitativa a nivelului de risc la care companiile sunt expuse. Rating-urile de risc se împart în 5 categorii: neglijabil, scăzut, mediu, ridicat şi sever.
Bursa de Valori Bucureşti are în vedere dezvoltarea infrastructurii ESG din România pornind de la acest pas prin implicarea cat mai multor participanţi locali, publicarea de materiale de prezentare şi ghiduri pentru emitenţi, dar şi lansarea de produse noi.
Standardele ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de norme pe care investitorii le iau în calcul în procesul investiţional. Standardele ESG sunt alcatuite din trei componente: Environment (mediu) - impactul asupra mediului înconjurător rezultat din activitatea companiei; Social (social) - relaţia companiei cu stakeholderii; Corporate Governance (Guvernanţa corporativa) - respectarea normelor de guvernanţă corporativă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...