Țara care suspendă platforma chineză de comerț electronic Temu

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Motivul este chiar hilar din partea unei platformei de asemenea amploare. 

Aplicația de comerț electronic Temu a fost obligată să-și suspende serviciile în Vietnam pentru că a omis să se înregistreze oficial, a anunțat presa de stat. Bunurile comandate pe Temu, deținută de gigantul chinez de comerț electronic PDD Holding, nu mai sunt supuse controlului vamal, după ce compania a depășit termenul limită, sfârșitul lunii noiembrie, pentru înregistrare la Ministerul Industriei și Comerțului.

Mai mult, platforma Shein, fondată în China în 2012, dar care are acum cu sediul în Singapore, a indicat pe site-ul său că filiala sa vietnameză este „temporar indisponibil”, adăugând că lucrează cu autoritățile pentru a-și înregistra activitatea comercială în mod corespunzător. Shein a avut același termen limită ca și Temu pentru a se înregistra, dar presa de stat nu a făcut nicio referire la acesta. Contactat de AFP, Shein a refuzat orice comentariu.

Preț surprinzător de mic

Anunțul Temu vine în urma îngrijorărilor exprimate de același minister în octombrie cu privire la prețurile surprinzător de scăzute de pe piața online și impactul acestora asupra producătorilor vietnamezi. Pe site, nu mai poate fi accesată interfața Temu în vietnameză, utilizatorii trebuie să aleagă între engleză, franceză și chineză. Nu este clar dacă și când Temu va putea relua activitatea. Un purtător de cuvânt al platformei Temu a declarat pentru AFP că lucrează cu autoritățile vietnameze pentru a-și înregistra afacerea. „Am depus toate documentele necesare pentru înregistrare”, a insistat această persoană.

Temu a cucerit consumatorii din întreaga lume cu prețurile și algoritmii săi mici. De când compania și-a început activitatea în Vietnam în octombrie, a atras atenția consumatorilor locali cu reduceri de până la 90% și transport gratuit, potrivit presei de stat. În aceeași lună a lansării sale, ministerul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „prețurile anormal de scăzute ale produselor, care ar putea avea un impact asupra produselor interne”, potrivit agenției oficiale de știri din Vietnam.

Temu este o aplicație care decolează și în Europa, dar face obiectul unei anchete a Uniunii Europene care se teme că site-ul nu face suficient pentru a împiedica vânzarea produselor ilegale. Platforma de cumpărături este, de asemenea, ținta unei investigații a autorităților de reglementare din Coreea de Sud pentru presupuse practici neloiale, inclusiv publicitate falsă și calitatea slabă a produselor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres

pixel