Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Hyperloop / FOTO: Freepik
Hyperloop / FOTO: Freepik
O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu inaugurarea celui mai lung tub de testare Hyperloop de pe continent, un pas uriaș către un viitor în care călătoriile rapide și confortabile redefinesc modul de a străbate lumea.

Situat într-un centru feroviar renovat de lângă Veendam, acest tub futurist în formă de Y se întinde pe 420 de metri, oferind un teren inovator de testare pentru această tehnologie revoluționară. Hyperloop, un concept revoluționar de tren cu levitație magnetică, promite viteze amețitoare de până la 1000 km/h, grație capsulelor presurizate care plutesc într-un tub de joasă presiune. În timp ce această viziune futuristă a fost inițiată de Elon Musk în 2012, acum capătă formă tangibilă cu proiecte concrete, precum acesta.

Ceea ce face acest centru unic în lume este „schimbarea de bandă”, ce permite explorarea provocărilor și posibilităților când o capsulă trebuie să-și schimbe traiectoria la viteză mare. Pentru Sascha Lamme, directorul centrului, acest lucru deschide calea unei rețele Hyperloop extinse care ar putea conecta destinații importante precum Paris și Berlin, redefinind standardele europene de conectivitate.

Ambiția este palpabilă: imaginați-vă o rețea Hyperloop de 10.000 de kilometri până în 2050, ce oferă călătorii ultra-rapide și fără probleme pe întreg continentul. Scopul: să permită călătorilor să meargă de la Amsterdam la Barcelona în doar două ore, oferind în același timp confortul și comoditatea călătoriei cu avionul.

Hardt Hyperloop, o companie olandeză aflată în fruntea acestui domeniu, urmează să lanseze primele teste în săptămânile care urmează, marcând un pas crucial către realizarea acestei viziuni futuriste. Deși provocările rămân, angajamentul pentru această tehnologie inovatoare rămâne de neclintit.

În timp ce scepticii ridică întrebări cu privire la siguranța și confortul pasagerilor, susținătorii Hyperloop subliniază beneficiile pentru mediu și potențialul revoluționar de transport. Cu un consum redus de energie și o amprentă vizuală minimă, Hyperloop ar putea modela viitorul călătoriilor în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel