Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Omul de afaceri Mohammad Murad a declarat, la emisiunea ""De Ce Nu în România", că e nevoie ca guvernanţii să intervină şi să transmită mesaje care să calmeze populaţia care, din teama de război, de crize alimentare şi sociale, se înghesuie la paşapoarte, la benzinării, la magazinele alimentare.
"Piaţa funcţionează după o singură regulă: cerere şi ofertă. Din păcate, în momentul de faţă, lumea e foarte speriată. Foarte mulţi oameni îşi retrag banii din bancă şi vor să îi aibă cash, acasă; se duc să-şi facă paşapoarte să plece, dar nu ştiu încotro, că dacă vine un război mondial nu mai ai unde să fugi; investiţiile, încet-încet, încep să se blocheze, sunt frânate. Nu mai există cerere, iar dacă nu mai există cerere nu mai produc. Alimentele dispar pentru că oamenii sunt speriaţi.
Cred că aici ar trebui să intervină statul cu nişte mesaje prin care să calmăm oamenii, pentru că ajung la disperare... Euro a ajuns la 5,2 lei.
Cea mai mare parte a politicienilor, guvernele lumii, au obligaţia de a transmite un mesaj de linişte. Dacă noi vedem că România sau Germania alocă bani în plus din PIB pentru zona militară, fără să se explice de ce se face acest lucru, că omul sigur se sperie", a atras atenţia omul de afaceri Mohammad Murad.
VIDEO:
Omul de afaceri Mohammad Murad a declarat, la DC News, în emisiunea "De Ce Nu în România", că războiul Rusia - Ucraina va avea efecte pe termen scurt asupra economiei ţării noastre, însă că lucrurile se vor echilibra.
"Cu siguranţă, pe termen scurt impactul va fi negativ. Se instalează deja o frică şi o mică retragere din partea băncilor care nu mai dau credite acum, au amânat deciziile, dar sunt convins că, indiferent de rezultatul războiului din Ucraina, România are stabilitate, e în siguranţă şi va fi chiar vizată în perioada următoare pentru investiţii. Să nu vă mire dacă foarte multe investiţii din Ucraina sau din Rusia se vor muta spre România. Nu mă bucur de răul altuia ca să îmi fie mie bine, dar economic România va sta în picioare şi va fi foarte OK.
Încă suntem prezenţi pe piaţă, lucrurile sunt echilibrate, consumul se află la acelaşi nivel; sigur grija numărul unu a oamenilor este legată de gazele naturale şi zona de energie care au ridicat foarte mult costurile şi sper să nu se ducă şi mai mult în sus", a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.