Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, ministrul Teodorovici a subliniat importanţa unei abordări unitare europene în domeniul investiţiilor şi a pledat pentru promovarea şi aplicarea unor reguli egale pentru toţi actorii de pe piaţa unică europeană.
Totodată, ministrul Finanţelor a subliniat că priorităţile României în domeniul politicii de investiţii trebuie să aibă în vedere atât creşterea numărului de angajaţi, cât şi a calităţii forţei de muncă la întărirea capacităţii de producţie interne şi la creşterea exporturilor atât în cadrul Uniunii, cât mai ales în afara UE.
"Consider că România poate deveni competitivă şi atractivă pe piaţa unică dacă investeşte în resursa umană, găseşte măsurile necesare pentru păstrarea acesteia în ţară şi asigură cele mai bune practici europene pentru asigurarea investiţiilor publice şi private", a precizat Teodorovici. De asemenea, şeful de la Finanţe a vorbit despre problemele de la nivelul UE în ceea ce priveşte aplicarea legislaţiei achiziţiilor publice şi necesitatea identificării unor soluţii flexibile şi comune pentru simplificarea acestora la nivelul tuturor statelor membre.
În ceea ce priveşte noul cadru financiar, ministrul Teodorovici a pus în discuţie şi posibilitatea demarării investiţiilor începând cu 1 ianuarie 2019, înainte de aprobarea noului cadru financiar 2021 - 2027, cu ajutorul unui mecanism prin care fondurile publice (inclusiv finanţări de la instituţii financiare internaţionale - BERD, BEI, BM) care se încadrează în priorităţile europene să fie rambursate din fonduri europene aferente noului cadru financiar.
Tot luni Eugen Teodorovici a avut întrevederi cu preşedintele Curţii Europene de Conturi (ECA), Klaus-Heiner Lehne, şi cu ministrul de Finanţe maghiar, Mihaly Varga. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Curţii de Conturi s-a prezentat raportul anual al ECA privind execuţia bugetului UE pentru exerciţiul financiar 2017.
În plus, întrevederea cu ministrul de Finanţe maghiar a fost un bun prilej de discuţii privind implementarea noului mecanism de case de marcat cu jurnal electronic şi despre sistemul de control al transportului rutier de mărfuri între statele europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...