Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Conform informațiilor publicate de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, terenul are o suprafață de 127.138 mp și se află pe șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești 8A.
Terenul a reintrat în posesia statului după ce codarul Ferma Băneasa a fost soluționat prin condamnarea tuturor celor acuzați în dosar.
ANABI a evaluat terenul la suma de 174.802.843 Lei.
Conform informațiilor furnizate de ANABI ”dreptul de proprietate asupra bunului imobil este intabulat pe numele Statului Român. Potrivit informațiilor comunicate de către ANAF - Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale (DGESCS), imobilul nu este grevat de sarcini” după hotărâre judecătorească în sentința penală nr. 39/F/27.06.2019 pronunțată de Curtea de Apel Brașov în dosarul nr. 345/64/2016 modificată și rămasă definitivă prin decizia penală nr. 382/A/17.12.2020 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Curtea de Apel Braşov a decis, în urmă cu trei ani, pe 27 iunie 2019, condamnarea omului de afaceri Remus Truică la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor în dosarul 'Ferma Băneasa', iar Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă.
În acelaşi dosar, jurnalistul Dan Andronic şi israelienii Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost achitaţi.
Instanţa a decis, în cazul lui Paul al României, confiscarea specială a sumei de 4.000.000 de euro, iar în cel al lui Remus Truică, confiscarea echivalentului în bani a mai multor terenuri din Snagov, în valoare totală de aproximativ 75.000 euro.
Remus Truică, prinţul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în dosarul 'Ferma Băneasa'.
Truică este învinuit de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită; prinţul Paul - de cumpărare de influenţă şi spălare de bani, ambele în formă continuată.
Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 - 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prinţul Paul.
Citește și: Romașcanu: ”Nimeni nu investește în clădirile de patrimoniu!”
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă că românii sunt ''campionii pierderii patrimoniului prin conservare'' şi există ''o asemenea viziune strictă" în ceea ce priveşte prezervarea acestuia, încât nimeni nu se încumetă să investească în clădiri de patrimoniu.
"Vă spun despre patrimoniu un lucru extraordinar de rău. Noi suntem campionii pierderii patrimoniului prin conservare. Există o asemenea viziune strictă în prezervarea patrimoniului încât nimeni nu se încumetă să investească în clădiri de patrimoniu. Ca să iei un aviz de la Ministerul Culturii pentru a bate un cui într-o clădire de patrimoniu pierzi ani din viaţă. Avem acum prin PNRR nişte monumente care trebuia să fie avizate, mâine e deadline, astăzi abia am reuşit să trecem de comisie trei din şase, celelalte nu au mai vrut să mai vină. În primul rând ar trebui să avem şi o viziune asupra modului cum ne raportăm la patrimoniu. Eu aş opta pentru conservare prin dezvoltare, astfel încât să încurajezi investitorii să vină şi să bage bani", a declarat Romaşcanu, marţi, la Palatul Parlamentului, la conferinţa "Protecţia infrastructurii critice".
El a adăugat că unii oameni şi-ar fi dorit case de patrimoniu în Bucureşti, dar "au fugit" din cauza acestei conservări foarte stricte "care nu a făcut decât rău". Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...