Tesla apelează la reducerile de preţuri pentru a-şi creşte livrările

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Tesla
Tesla
Constructorul de automobile electrice Tesla Inc. a decis să ofere clienţilor americani un discount de 7.500 de dolari, dacă aceştia achiziţionează două dintre cele mai ieftine modele produse de Tesla până la finele anului, o iniţiativă care va relansa dezbaterile cu privire la problemele cu care se confruntă Tesla în a-şi atinge ţinta de livrări, transmite Bloomberg.

Discount-ul de 7.500 de dolari oferit de Tesla celor care cumpără un sedan Model 3 sau un SUV Model Y este dublu faţă de ceea ce oferea aceeaşi companie la începutul acestei luni, şi cel mai probabil are legătură cu modificările în legislaţia fiscală americană ce urmează să intre în vigoare în 2023.

Conform modificărilor aduse de Inflation Reduction Act la stimulentele federale pentru achiziţionarea de automobile electrice, achiziţionarea unui automobil Tesla ar urma să aducă cumpărătorului credite fiscale în valoare de 3.750 de dolari, începând din luna ianuarie 2023. Însă lucrurile s-au schimbat săptămâna aceasta, când Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că a decis să amâne publicarea normelor metodologice, ceea ce ar putea permite anumitor consumatori să beneficieze de credite fiscale în valoare de 7.500 de dolari la începutul anului următor.

Este ceva neobişnuit pentru Tesla să ofere reduceri atât de mari, în condiţiile în care de mai mulţi ani fondatorul şi directorul general Elon Musk a impus o politică strictă de discounturi zero. Însă un discount de 7.500 de dolari este cel mai recent semnal că prognozele lui Elon Musk, referitoare la un sfârşit de an "de poveste" nu se vor îndeplini. Tesla a redus preţurile şi producţia în China iar Musk a criticat în repetate rânduri Rezerva Federală americană pentru că a majorat dobânda de referinţă.

Tesla a anunţat deja că se aşteaptă să nu îşi atingă obiectivul privind majorarea cu 50% a livrărilor în acest an. Producţia Tesla a depăşit livrările cu peste 22.000 de unităţi în trimestrul al treilea iar constructorul i-a prevenit deja pe investitori că va exista un nou decalaj între producţie şi livrări la finele anului. 

Guvernul Germaniei ar putea obliga gospodăriile să economisească energie

Guvernul german are dreptul de a le impune consumatorilor casnici să economisească energie, consideră serviciile ştiinţifice ale Bundestagului. Experţii cred că o astfel de măsură ar fi justificată, dată fiind incertitudinea cu privire la aprovizionarea cu energie în contextul războiului din Ucraina. 

Guvernul federal ar putea obliga gospodăriile private să economisească energie, se arată într-un document elaborat de serviciile ştiinţifice ale Bundestagului şi consultat de cotidianul Die Welt. Studiul a examinat dacă paragraful din legea privind conservarea energiei, în baza căruia, din iulie Executivul poate decreta măsuri preventive de economisire, este constituţională, dar, mai ales, în ce măsură obligativitatea poate fi aplicată persoanelor private. Potrivit Die Welt, juriştii Parlamentului consideră că paragraful este constituţional.

Astfel, toate domeniile economiei comerciale şi o mare parte din viaţa privată ar putea să fie vizate de obligativitatea limitării consumului de energie. Se pot avea în vedere, între altele, reglementări privind încălzirea maximă admisă în spaţiile de locuit, consumul de apă caldă sau alimentarea cu energie electrică în sectorul rezidenţial, în general, se arată în documentul de 20 pagini. Alţi experţi în drept consideră că paragraful este neconstituţional şi că autorizaţia de a emite ordonanţe este formulată prea vag.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com

pixel