Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Lucid, cu sediul în California, a început marți producția mult amânată a automobilelor Lucid Air la fabrica sa din Arizona și a declarat că își propune să crească capacitatea fabricii până la 90.000 de vehicule pe an în următorii doi ani.
Modelul de top Lucid Air Dream Edition va fi disponibil la sfârșitul lunii octombrie, urmat de modele mai puțin costisitoare: Grand Touring, Touring și Air Pure. Compania a declarat că a primit peste 13.000 de rezervări pentru modelele Lucid Air și a crescut producția totală planificată a modelului Lucid Air Dream Edition la 520 de vehicule.
O versiune a modelului Lucid Air Dream Edition, cu un preț de 169.000 de dolari, a primit o clasificare oficială din partea guvernului american privind autonomia de 520 de mile (837 km), cu peste 100 de mile mai mult decât cel mai apropiat rival, Model S de la Tesla, al cărui preț este de 89.990 de dolari. Autonomia mai mare a contribuit la creșterea cu 23% a acțiunilor Lucid în această lună.
Vorbind la locul de producție, directorul executiv al Lucid, Peter Rawlinson, fost inginer-șef al Tesla Model S, a declarat că mașinile companiei sale au un avantaj în ceea ce privește tehnologia bateriilor și costurile față de Model S.
Citește și: Tesla a fost detronată de start-up-ul Lucid Motors
"Am scăpat clienții de teama de anxietatea legată de autonomie", a spus el. "Următorul mare obstacol este rentabilitatea mașinilor electrice. Trebuie să reducem costurile".
El a spus că Air Pure, cea mai ieftină versiune, cu un preț de 77.400 de dolari, va intra în producție la sfârșitul anului viitor.
Compania, fondată în 2007, a primit finanțare de la Fondul de investiții publice din Arabia Saudită în 2018, înainte de a se lista la bursă prin intermediul unei companii fantomă în iulie.
"Anii 2017 și 2018 au fost brutali. Compania se afla într-o stare deplorabilă. Și apoi trebuie să spun că am întâlnit un partener perfect", a spus el.
Rawlinson, care a plecat de la Tesla în 2012, se confruntă cu sarcini similare cu cele ale Tesla la începuturile sale, inclusiv cum să abordeze provocările legate de fabricație și să mărească producția.
"Cred că marea provocare pentru Lucid va fi execuția", a declarat Sam Abuelsamid, analist principal la Guidehouse Insights. "Cred că au o mașină foarte bună. Este foarte atractivă".
CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat în iunie că Tesla și-a anulat planul de a lansa un Model S Plaid+, cu o autonomie țintă de 520 de mile, spunând că Model S Plaid în sine este "atât de bun".
Musk a reiterat luna aceasta că "producția este dificilă".
"Producția cu un flux de numerar pozitiv este extrem de dificilă", a spus el, citând marjele extrem de reduse ale producătorilor de automobile.
Vânzările combinate ale Tesla de modele de lux Model S și Model X s-au ridicat la doar 1.890 în al doilea trimestru al acestui an, față de 22.300 în aceeași perioadă în urmă cu trei ani. Tesla nu defalcă cifrele pentru cele două modele de vârf.
"Modelul S nu arată fundamental diferit față de un Model S de acum nouă ani", a declarat Abuelsamid. "Pe piața premium, clienții caută cele mai noi și cele mai bune modele".
Musk a redus în octombrie 2020 prețul Modelului S, la scurt timp după ce Lucid a anunțat prețul modelului său de bază. "Mănușa a fost aruncată! Profeția se va împlini", a scris el pe Twitter la acea vreme.
Producătorul de vehicule electrice Rivian, susținut de Amazon.com Inc (AMZN.O) și care se pregătește acum pentru listarea la bursă, a început la începutul acestei luni producția de camionete electrice. Această mișcare a venit înaintea unor mișcări similare așteptate de Tesla, General Motors Co (GM.N) și Ford Motor Co (F.N).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...