Guvernul schimbă regulile privind salariul minim
Pe agenda şedinţei de joi, 6 februarie, a Guvernului,...
Spre exemplu, în cazul în care nu știi să fi avut infecție COVID-19, este recomandat să faci un test calitativ IgG anti-N (nucleocapsida), al cărui rezultat confirmă sau infirmă prezența anticorpilor, fără să precizeze concentrația acestora.
Proteina N este considerat cel mai abundent, imunogen și bine conservat component viral, anticorpii îndreptați împotriva ei fiind un martor serologic important în evidențierea răspunsului imun antiviral.
În schimb, dacă ai trecut anterior prin infecție cu SARS-CoV-2, indiferent că ai avut o formă ușoară, medie sau severă și vrei să afli dacă organismul tău a produs anticorpi, pe lângă testul calitativ pentru detectarea anticorpilor IgG anti-nucleocapsida, este recomandat și testul pentru anticorpi anti-Spike, care măsoară cantitativ concentrația de anticorpi IgG. Testul IgG anti-Spike poate fi efectuat și după vaccinare, fie că ai certitudinea unei infecții anterioare sau nu.
Cum aflăm dacă avem anticorpi după vaccinare?
Pentru monitorizarea răspunsului imun în urma vaccinării se efectuează testul pentru anticorpi IgG anti-Spike. Actualele vaccinuri disponibile în România sensibilizează celulele imune și induc producția de anticorpi anti-S, care împidedică pătrunderea și multiplicarea virusului în organism.
Dacă nu ai intrat în contact cu virusul anterior vaccinării, este posibil ca titrul de anticorpi să devină semnificativ abia după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.
“Este de așteptat ca după prima doză de vaccin, răspunsul imun să nu fie foarte intens în cazul persoanelor care nu au mai fost în contact cu virusul SARS-CoV-2. Însă, rapelul vine să întărească memoria celulelor producătoare de anticorpi, astfel încât răspunsul imun să fie de durată și suficient de puternic pentru a neutraliza o viitoare infecție virală”, explică Dr. Daniela Stratomir, medic primar medicină de laborator, conform HotNews.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pe agenda şedinţei de joi, 6 februarie, a Guvernului,...
Proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței...
Industria cafelei din Brazilia,...
Agenția Națională de...
Europa se confruntă cu o criză...
Reţeaua socială X, fostă "Twitter", a fost dată în...
Decizia instanţei în cazul...
Rubla sub presiune: Rusia...
Președintele Iranului, Masoud...
ANAF anunţă controale la...
Hărțuirea la locul de muncă, noi modificări legislative:...
Banca Națională a României a...
Comisia Europeană a anunțat lista sistemelor de...
Comisia Europeană a prezentat...
Ultima rundă de vânzări organizată de belgienii de la De...
O evoluție zbuciumată a...
Compania farmaceutică Novo...
Comisia Europeană a rambursat...
Ce a declarat un reprezentant al diplomației de la...
În schimb, aluminiul a scăzut din cauza prăbușirii...
Modificări care se regăsesc în celebra ordonanță-trenuleț.
Experții au analizat evoluțiile ulterioare ale acestei...
Un nou raport alarmant al Comisiei Europene.