Topul celor mai puternice pașapoarte. Pe ce loc este România
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Pașapoartele europene au fost detronate
Pașapoartele europene au fost detronate
Europa a fost detronată în topul celor mai puternice pașapoarte, arată clasificare făcută de 

Japonia, Singapore și Coreea de Sud au cele mai puternice pașapoarte, pe măsură ce lumea continuă să se recupereze după lock-down-ul cauzat de Covid-19, inversând clasamentele dinaintea pandemiei, care erau dominate de națiunile europene.

Un pașaport japonez oferă acces fără probleme în 193 de țări, cu una mai mult decât cele din Singapore și Coreea de Sud, potrivit celui mai recent Henley Passport Index de la Henley & Partners, o companie de consultanță în imigrare.

Documentele de călătorie rusești sunt pe locul 50, oferind acces ușor la 119 națiuni. China s-a clasat pe locul 69 cu acces la 80 de țări, pașaportul Indiei s-a clasat pe locul 87, iar pașaportul Afganistanului este cel mai puțin util, aducând deținătorul în doar 27 de țări.

„Recuperarea și recuperarea libertăților noastre de călătorie, precum și instinctul nostru înnăscut de a mișca și migra, vor necesita timp”, a declarat Christian Kaelin, președintele Henley & Partners, într-un comunicat, citat de Bloomberg.

În 2017, țările asiatice abia se numărau printre cele 10 pașapoarte cele mai acceptate din lume, potrivit indexului. Dominația Europei a scăzut treptat, iar Germania este acum în urma Coreei de Sud. Regatul Unit ocupă locul șase cu acces la 187 de țări, în timp ce SUA ocupă locul șapte cu un scor de 186, arată cel mai recent clasament.

Indicele, care utilizează date de 17 ani, ajută persoanele bogate și guvernele să evalueze valoarea cetățenilor din întreaga lume pe baza pașapoartelor care oferă cel mai prolific acces fără viză sau viză la sosire. Cu toate acestea, având în vedere că călătoriile la nivel global nu s-au recuperat complet de restricțiile Covid, indexul oferă doar o imagine teoretică a celor mai bune documente de păstrat pe măsură ce lumea iese din pandemie.

România se află pe locul 16 alături de Chile și Monaco dar înainte de Bulgaria care este pe locul 17 în timp ce Ungaria se află pe locul 9.

Vezi AICI Tabelul

Citește și: Își fac sau nu românii pașapoarte? Sondaj DCBusiness

Unele dintre canalele de știri au afirmat că românii au dat năvală să-și facă pașapoarte de frica războiului izbucnit după ivazia Ucrainei de către armata lui Vladimir Putin.

Sondajul DCBusiness relevă însă cu totul altă tendință. Cei care au răspuns chestionarului nostru în marea lor majoritate spun că nu și-au făcut de fapt pașaport.

Cei care și-au făcut pașaport pentru concediu 7,7%, din cauza războiului din Ucraina 6,9%, nu și-au făcut pașaport 80.5%, iar 4,9% și-au făcut pașaport din alte motive. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel