Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit unui anunţ postat de companie pe site-ul de licitaţii publice, scopul investiţiei constă în creşterea calităţii serviciului de transport al energiei electrice şi creşterea siguranţei şi a redundanţei în alimentarea utilizatorilor reţelei electrice de transport, amplificarea puterii staţiilor de 110 kV şi 10 kV, având în vedere creşterea capacităţilor energetice ale operatorilor de distribuţie din zona Bucureşti, flexibilizarea schemei de funcţionare în vederea prevenirii apariţiei congestiilor în caz de avarie şi în cazul creşterii producţiei centralei eoliene.
"În cadrul lucrării de investiţii se vor instala două unităţi de transformatoare 250 MVA 400/110/20 kV care vor realiza amplificarea puterii la nivelul Staţiei Bucureşti Sud şi vor realiza flexibilizarea schemei de alimentare prin legătura directă între staţiile de 400 kV şi 110 kV. În vederea racordării acestor unităţi de transformare se vor instala celule de 400 kV şi 110 kV izolaţie clasică respectiv în SF6, se va realiza sistemul de comandă control protecţie şi contorizare aferent acestor unităţi de transformare şi celulelor nou montate. Se va realiza integrarea în SCADA a noilor unităţi de transformare. Achiziţia este necesară pentru realizarea următoarelor obiective: amplificarea schemei de funcţionare şi creşterea gradului de siguranţa în alimentarea consumatorilor astfel încât eventuale incidente să aibă un impact redus asupra acestora", se spune în anunţ.
În acest sens, Transelectrica organizează o licitaţie deschisă iar criteriul de atribuire a contractului este cel mai bun raport calitate - preţ. Durata contractului este de 24 de luni. Achiziţia nu intră sub incidenţa acordului privind achiziţiile publice. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 1 februarie 2023, ora 15:00. Acestea trebuie să fie depuse în limba română. Data de deschidere a ofertelor este 1 februarie 2023, ora 15:00.
Citește și:
Transelectrica anunţă investiţii de 7,1 miliarde de lei până în 2031
Transelectrica şi-a planificat investiţii de 7,1 miliarde de lei până în 2031.
Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat planul de investiţii al Transelectrica pentru perioada 2022-2031, în valoare de 7,1 miliarde lei, potrivit unui comunicat al ANRE, remis, miercuri, Agerpres.
Astfel, un procent de 29% din valoarea totală a investiţiilor planificate în perioadă este alocat lucrărilor care au ca scop retehnologizarea reţelelor electrice de transport (RET) existente, 26% pentru integrarea producţiei din surse regenerabile şi din alte centrale noi, iar 30% pentru lucrări care au ca finalitate creşterea capacităţii de interconexiune.
Planul de dezvoltare integrează proiectele de interes comun care contribuie la implementarea priorităţilor strategice ale Uniunii Europene privind infrastructura energetică transeuropeană: "Black Sea Corridor", "Mid Continental East Corridor" şi "North CSE Corridor", cu termene de punere în funcţiune estimate în perioada 2025-2030 şi proiecte de interconexiune, care urmăresc atingerea obiectivului privind gradul de interconectare de 15% până în anul 2030, stabilit la nivelul Comisiei Europene.
În perioada 2023 - 2025 sunt prevăzute puneri în funcţiune ale unor lucrări de investiţii care vor asigura creşterea capacităţii de transport al energiei electrice şi a siguranţei alimentării pentru satisfacerea cererii de consum de energie electrică la nivelul indicatorilor de calitate prevăzuţi de standardul de performanţă al serviciului de transport energie electrică. Astfel, până în anul 2025 este prevăzută finalizarea următoarelor obiective: LEA 400 kV Brazi Vest - Teleajen - Stâlpu inclusiv staţie nouă de 400 kV la Stâlpu, extinderea staţiei Brazi Vest şi realizarea staţiei de 400 kV Teleajen, mărirea capacităţii de transport LEA 220 kV Stejaru - Gheorgheni - Fântânele, mărirea capacităţii de transport tronson LEA 400 kV Bucureşti Sud - Pelicanu, LEA 400 kV d.c. (1c.e.) Gutinaş - Smârdan, LEA 400 kV Porţile de Fier - Reşiţa inclusiv staţia de 400 kV Reşiţa. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...