Tranzacții de peste 66,6 milioane de lei! A fost o zi bună la BVB
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Bursa
Bursa
Creșteri semnificative la Bursa de Valori București: Banca Transilvania și Hidroelectrica în topul tranzacțiilor.

Bursa de Valori București (BVB) a închis ședința de marți pe un trend ascendent pe aproape toți indicii, înregistrând o valoare totală a tranzacțiilor de peste 66,6 milioane de lei (13,4 milioane de euro).

Cele mai tranzacționate titluri au fost cele ale Băncii Transilvania, cu un volum de 13,59 milioane de lei, urmate de acțiunile OMV Petrom, care au înregistrat tranzacții de 6,23 milioane de lei, și cele ale Hidroelectrica, cu 6,16 milioane de lei.

Indicele principal BET a înregistrat o creștere de 0,28%, ajungând la 18.229,27 puncte, în timp ce BET-Plus, ce reflectă evoluția celor mai lichide 43 de acțiuni de la Bursă, a avansat cu 0,29%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, care cuprinde cele mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,38%, iar indicele BET-FI, ce monitorizează evoluția fondurilor de investiții, a crescut cu 0,72%.

BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiții, a consemnat o apreciere de 0,26%, iar BET-NG, ce măsoară performanța celor zece companii energetice și de utilități, a închis cu o creștere de 0,43%.

În contrast, indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piața AeRO, a scăzut cu 0,54%.

Printre cele mai bune evoluții s-au numărat acțiunile Mecanică Fină, cu o creștere de 5,56%, Societatea de Construcții Napoca (+5,29%) și Impact Developer & Contractor (+3,54%).

Pe de altă parte, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate de acțiunile COMCM Constanța (-8,11%), Condmag (-7,69%) și Bermas (-7,19%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Şedinţă de politică monetară BNR. Decizie privind dobânda

Banca Naţională are programată, pentru astăzi, o...

Amenințare cibernetică: Sunt vizați utilizatorii de Android

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică...

Grecia instaurează săptămâna de lucru de șase zile

Este modalitatea prin care guvernul pro-business al...

Cea mai bună veste de astăzi pentru românii care au rate

Veşti bune pentru românii care au credite bancare. 


pixel