Trei companii pharma se mobilizează pentru a găsi noi antibiotice
Autor: Simona Haiduc | 06 iul 2022, 10:40
Trebuie să fie rezolvată o problemă gravă cu care se confruntă medicina
Trebuie să fie rezolvată o problemă gravă cu care se confruntă medicina
În acest scop va fi înființat un joint venture. Situația este alarmantă, având în vedere că, potrivit datelor statistice, an de an, din cauza rezistenței la antibiotice numai în Uniunea Europeană mor 25.000 de oameni.

Trei companii din domeniul sănătății, gigantul francez de diagnosticare bioMérieux și laboratoarele germane Evotec și Boehringer Ingelheim, vor înființa un joint venture pentru a găsi noi antimicrobiene chemate să rezolve problema rezistenței la antibiotice, o mare preocupare a medicinei.

Noua companie, Aurobac Therapeutics, care va avea sediul la Lyon, va fi responsabilă pentru dezvoltarea unei noi abordări medicale, de la diagnosticare la terapie, au precizat cele trei societăți într-o declarație comună.

Aurobac este finanțat de Boehringer Ingelheim, în calitate de investitor principal, cu 30 de milioane de euro, și de Evotec și bioMérieux, cu câte 5 milioane de euro fiecare.

Scopul este de a combate rezistența la antibiotice, care reprezintă o amenințare majoră în prezent. Prin diverse mecanisme, antibioticele, care reprezintă o mare parte din medicamentele aflate în circulație, își pierd treptat eficacitatea împotriva bacteriilor.

Consumul excesiv al acestor tratamente în sănătatea umană și utilizarea lor excesivă în sănătatea animală sunt în special vinovate de acest fenomen.

În fiecare an, 25.000 de persoane mor din cauza rezistenței la antibiotice în Uniunea Europeană, potrivit autorităților europene. Procedurile chirurgicale de rutină, cum ar fi operațiile cezariene sau implanturile de șold, pot pune viața în pericol, se arată în comunicat.

Aurobac va lucra pentru a schimba strategia regimurilor de tratament actuale, care se bazează pe abordări antibiotice cu spectru larg, care nu sunt țintite. Scopul este de a dezvolta noi soluții specifice, combinate cu diagnostice rapide, în special prin teste care pot identifica rapid agenții patogeni și profilurile de rezistență ale acestora, au declarat companiile.

Citește și AstraZeneca, achiziție importantă de 1,27 miliarde de dolari

AstraZeneca a acceptat să achiziționeze TeneoTwo într-o tranzacție în valoare de până la 1,27 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat marți.

Prețul constă într-o plată inițială de 100 de milioane de dolari, plăți suplimentare de până la 805 milioane de dolari în funcție de etapele de cercetare și dezvoltare și 360 de milioane de dolari pentru acționarii TeneoTwo în funcție de etapele comerciale.

Achiziția include și TNB-486, un activator de celule T CD19/CD3 de fază 1 al TeneoTwo, care este în curs de evaluare în limfomul non-Hodgkin cu celule B recidivante și refractare.

Achiziția, care nu va avea impact asupra orientărilor financiare ale AstraZeneca pentru 2022, va diversifica și mai mult portofoliul de produse hematologice al AstraZeneca. Se preconizează că această tranzacție va fi încheiată în al treilea trimestru, sub rezerva condițiilor obișnuite și de reglementare. Acțiunile AstraZeneca au închis luni în creștere cu aproape 1%.

Citește și Pfizer cumpără o parte din Valneva, specialist în vaccinuri

Producătorul american de medicamente Pfizer va achiziționa o participație de 8,1% din capitalul laboratorului franco-austriac de  biotehnologie Valneva. 

Potrivit unui comunicat publicat de Valneva, suma tranzacției se ridică la 90,5 milioane de euro, adică peste 92 de milioane de franci elvețieni, operațiunea efectuându-se printr-o majorare de capital. Această tranzacție este menită să consolideze parteneriatul strategic dintre cele două companii în domeniul bolii Lyme, a precizat grupul franco-elvețian. 

Se așteaptă ca investiția Pfizer în Valneva să intre în vigoare miercuri. Valneva intenționează să utilizeze fondurile pentru a finanța o parte din contribuția sa la programul de vaccinare a bolii Lyme în faza 3, ultima fază înainte de comercializare. Pfizer intenționează să lanseze studiul în trimestrul al treilea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva

În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...

Ucraina a intrat în incapacitate de plată

Două importante agenţii internaţionale de evaluare...

Romgaz are o nouă conducere pentru următoarele patru luni

Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...

Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...

Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO

Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...

Spania: O nouă grevă la Easyjet în acest weekend

Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...

Rompetrol Rafinare, profit de peste 58 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...

Chinezii investesc peste 7 miliarde de euro în Ungaria

Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...

Trase de urechi de BNR, băncile au scăzut ROBOR-ul sub 8%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

UE ar putea apela la compania SpaceX a lui Elon Musk

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?