Trei noi tipuri de vouchere: Ministrul Muncii a explicat despre ce este vorba
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Simona Bucura-Oprescu
Simona Bucura-Oprescu
Un nou anunț important pentru români din partea ministerului Muncii, Simona Bucura-Oprescu. 

Invitată la o conferință pe probleme legate de piața muncii, de resursele umane, Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre salarii, despre drepturile angajaților. În acest context, ministrul Muncii a anunțat că instituția pe care o conduce pregătește trei tipuri de vouchere noi pentru angajații români, proiectele în cauză aflându-se în fază destul de avansată de elaborare. 

Totul bazat pe competențe

”Una dintre ele se referă la programele de ucenicie, și acum avem programe de ucenicie finanțate prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar acestea sunt finanțate de la bugetul de stat și ne dorim să schimbăm cumva finanțarea acestora astfel încât să fie prin bani europeni, pentru creșterea competențelor, fiindcă noi ne dorim ca angajatorii să ofere venituri mai mari angajaților, dar datorită competențelor superioare pe care angajații le au și nu ca o nevoie de a crește veniturile angajaților, ci ca o corelare între venituri și competențele și plus-valoarea pe care angajații o aduc într-o companie din mediul privat, respectiv din mediul public, dacă vorbim despre acesta.

Aici vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru creșterea competențelor: Competențe digitale, pentru că din păcate aici avem mult de lucru, competențe lingvistice și competențe verzi”, a explicat Simona Bucura-Oprescu la evenimentul organizat de Antena3 CNN.  

Pentru că trebuie să plătim salarii și pensii 

În același timp, ministrul Muncii a precizat că România are nevoie de o piață a muncii foarte puternică ”pentru a avea de unde să splătim salarii și pensii. Este foarte important să înțelegem nevoia angajatorilor. Dacă acum 10 ani angajatorii trăgeau puternice semnale de alarmă cu privire la fiscalitate, astăzi, cea mai importantă problemă pe care mediul de afaceri, pe care angajatorii o ridică, este legată de lipsa forței de muncă.

Aici este zona în care trebuie să venim cu politici clare, trebuie să venim cu politici fundamentate. Și am făcut și primul pas, fiindcă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a finalizat anul trecut proiectul Reconnect, care este un mecanism de anticipare a tendințelor pieței muncii și care leagă ceea ce formează sistemul de educație din România, fie că discutăm despre licee, universități, învățământ dual, de nevoile angajatorilor și de realitatea pieței muncii, astfel încât să putem să luăm decizii fundamentate”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel