Trump pierde din sprijinul fermierilor care acum se tem de consecințele tarifelor
Donald Trump a câștigat...
Invitată la o conferință pe probleme legate de piața muncii, de resursele umane, Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre salarii, despre drepturile angajaților. În acest context, ministrul Muncii a anunțat că instituția pe care o conduce pregătește trei tipuri de vouchere noi pentru angajații români, proiectele în cauză aflându-se în fază destul de avansată de elaborare.
Totul bazat pe competențe
”Una dintre ele se referă la programele de ucenicie, și acum avem programe de ucenicie finanțate prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, dar acestea sunt finanțate de la bugetul de stat și ne dorim să schimbăm cumva finanțarea acestora astfel încât să fie prin bani europeni, pentru creșterea competențelor, fiindcă noi ne dorim ca angajatorii să ofere venituri mai mari angajaților, dar datorită competențelor superioare pe care angajații le au și nu ca o nevoie de a crește veniturile angajaților, ci ca o corelare între venituri și competențele și plus-valoarea pe care angajații o aduc într-o companie din mediul privat, respectiv din mediul public, dacă vorbim despre acesta.
Aici vom veni cu trei tipuri de vouchere pe care le vom acorda pentru creșterea competențelor: Competențe digitale, pentru că din păcate aici avem mult de lucru, competențe lingvistice și competențe verzi”, a explicat Simona Bucura-Oprescu la evenimentul organizat de Antena3 CNN.
Pentru că trebuie să plătim salarii și pensii
În același timp, ministrul Muncii a precizat că România are nevoie de o piață a muncii foarte puternică ”pentru a avea de unde să splătim salarii și pensii. Este foarte important să înțelegem nevoia angajatorilor. Dacă acum 10 ani angajatorii trăgeau puternice semnale de alarmă cu privire la fiscalitate, astăzi, cea mai importantă problemă pe care mediul de afaceri, pe care angajatorii o ridică, este legată de lipsa forței de muncă.
Aici este zona în care trebuie să venim cu politici clare, trebuie să venim cu politici fundamentate. Și am făcut și primul pas, fiindcă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a finalizat anul trecut proiectul Reconnect, care este un mecanism de anticipare a tendințelor pieței muncii și care leagă ceea ce formează sistemul de educație din România, fie că discutăm despre licee, universități, învățământ dual, de nevoile angajatorilor și de realitatea pieței muncii, astfel încât să putem să luăm decizii fundamentate”, a explicat Simona Bucura Oprescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Donald Trump a câștigat...
Guvernul s-a decis în privința...
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Declarația Unică a suferit...
Premierul Marcel Ciolacu a...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
Continuă lucrările de modernizare a centralei de la...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...
Unii investitori încep să-și piardă răbdarea și, prin...
Anunțul a fost făcut de...
Comisia Europeană va căuta soluții alternative pentru...
Suma totală depășește 130 de milioane de dolari.
Buget record pentru apărare.
Un demers care vizează bateriile.
Creșteri semnificative pentru...
Donald Trump și administrația...
DCBusiness aduce în atenția cititorilor săi cele mai...
Anglo American reduce valoarea De Beers cu 2,9 miliarde...