Trump a strâns o sumă uriașă pentru campania sa electorală
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump, a adunat o sumă uriașă de bani sâmbătă, de 50,5 milioane de dolari, într-o strângere de fonduri pentru campania sa electorală în Florida.

În acest timp fostul președinte american încearcă să își refacă fondurile diminuate de procesele cu care se confruntă pentru revanșa sa împotriva democratului Joe Biden, scrie Reuters.

Acesta este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri de până acum din SUA și reprezintă un impuls de care Trump are mare nevoie, deoarece acesta se află în mijlocul unei presiuni financiare din cauza banilor pe care trebui să îi plătească avocaților și plăților legale în creștere din cauza proceselor sale penale și civile.

Trump a reușit să atragă de partea lui unii dintre principalii sponsori republicani cunoscuți. Printre aceștia, prezenți sâmbătă la evenimentul strângerii de fonduri din Palm Beach se numără investitorul de fonduri speculative Robert Mercer și fiica sa, investitorul Scott Bessent și magnatul cazinourilor Phil Ruffin.

"Oamenii vor doar o schimbare. Oamenii bogați o vor, oamenii săraci o vor", a declarat Trump în comentariile dinaintea strângerii de fonduri, flancat de soția sa Melania Trump, care a stat în mare parte departe de campania electorală până acum.

Purtătorul de cuvânt al lui Biden, Ammar Moussa, a declarat pe site-ul de socializare X că miliardarii au venit în număr mare la evenimentul lui Trump datorită preferințelor fiscale. "Oamenii ultra-bogații sunt foarte supărați pe Joe Biden pentru că i-a făcut să plătească foarte mulți bani", a declarat acesta.

Campania lui Trump a declarat luna trecută că nu va putea egala în acest an totalul de strângere de fonduri al lui Biden. Campania actualului președinte a obținut 20,3 milioane de dolari în februarie, comparativ cu cele peste 53 de milioane de dolari strânse de efortul de realegere a lui Biden în acea lună.

Pentru Trump, "va fi important să găsească modalități de a continua acest avânt de strângere de fonduri cu o combinație de evenimente cu sume mari și mici de bani", a declarat strategul republican Ron Bonjean.

Totuși, mai mulți bani nu reprezintă întotdeauna un indiciu al succesului. Trump a învins-o pe candidata democrată Hillary Clinton în 2016 după ce aceasta a strâns 769,9 milioane de dolari, mult mai mult decât cele 433,4 milioane de dolari strânse de el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel