Trump, băgat în corzi: Fostul președinte dorea CONFISCAREA aparatelor de vot

Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump
Donald Trump
Potrivit unui raport recent, Donald Trump ar fi dorit să ia măsuri extreme pentru a contracara înfrângerea în alegerile presidențiale din 2020.

Fostul președinte american ar fi intenționat să emită un decret prezidențial prin care armata americană trebuia să colecteze toate aparatele de vot.

După înfrângerea lui Donald Trump în alegerile din noiembrie 2020, Casa Albă ar fi redactat un decret prezidențial prin care îi ordona unui înalt oficial al armatei americane să pună mâna pe toate aparatele de vot din țară.

Documentul publicat de Arhivele Naţionale nu a fost niciodată semnat, dar arată foarte clar măsurile extreme la care Trump ar fi fost dispus să recurgă pentru a rămâne la putere, în ciuda înfrângerii sale la alegerile prezidențiale.

Ce vroiaTrump în decret

”Cu aplicare imediată, Departamentul Apărării trebuie să sechestreze, să colecteze, să securizeze și să analizeze toate utilajele, echipamentele, informațiile stocate electronic despre alegeri”, se arată în documentul de trei pagini, scrie publicația Politico.

Proiectul de decret este doar unul dintre cele peste 750 de documente predate comisiei de investigație a Camerei Reprezentanților care analizează asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021.

Proiectul, care datează din 16 decembrie 2020, prevede numirea unui procuror care trebuia să instrumenteze acuzare acuzațiile de fraudă în legătură cu aparatele de vot confiscate. Măsura este justificată cu o serie de fantezii conspiraționiste, conform cărora aparatele de vot ar fi fost manipulate. Publicația citată notează că nu este clar cine a scris proiectul.

Trump încă susține că o fraudă electorală de proporții a dus la pierderea celui de-al doilea său mandat.

Citește și: Polonia se reorientează spre NUCLEAR și construiește ȘASE reactoare. Contractul, semnat cu Westinghouse

Fostul președinte s-a dus în justiție, intentând un proces împotriva măsurii de a face publice documentele, însă a suferit o înfrângere clară la Curtea Supremă, chiar săptămâna aceasta.

Documentele includ, printre altele, note făcute staff-ului său, e-mailuri și liste cu persoane care l-au vizitat sau l-au sunat pe 6 ianuarie 2021, dar și notițe făcute în timpul acelor conversații.

Printre altele, comisia de investigație dorește să folosească documentele pentru a stabili exact cadrul în care s-a desfășurat asaltul Capitoliului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm

pixel