Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Potrivit lui Fatih Donmez, Turcia ar putea să înceapă extracţia de gaze naturale din Marea Neagră încă din 2023, cu o capacitate iniţială de producţie de 3,5 miliarde metri cubi pe an. Obiectivul autorităţilor de la Ankara este majorarea acestei capacităţi până la aproximativ 15 miliarde metri cubi pe an în decurs de patru ani, ceea ce ar fi echivalent cu aproximativ un sfert din producţia anuală de gaze a Uniunii Europene.
Compania energetică de stat Turkiye Petrolleri AO intenţionează să foreze 40 de puţuri la câmpul Sakarya din Marea Neagră, care potrivit celor mai recente estimări ar conţine aproximativ 540 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, a subliniat că aceasta este cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră şi va da un impuls economiei Turciei, evaluată la 765 miliarde de dolari. Erdogan a promis că producţia de gaze în Marea Neagră va începe în 2023, când va fi aniversat centenarul înfiinţării Turciei moderne, în încercarea de a-şi creşte şansele în campania electorală din acel an.
Britanicii au suspendat legea concurenței, pe fondul crizei de combustibili
Luni, ministrul Energiei a declarat că Guvernul de la Ankara nu intenţionează să invite companii internaţionale care să opereze câmpul Sakarya din Marea Neagră, pentru că firma turcă de stat Tpao are capacitatea tehnică de a face singură acest lucru. Donmez a adăugat că Turcia derulează studii seismice înainte de a efectua un nou foraj de explorare într-o zonă amplasată în vestul câmpului Sakarya, undeva în prima jumătate a anului următor.
Turcia vrea să îşi diminueze factura la energie, care se ridică la aproximativ 44 de miliarde de dolari pe an, prin reducerea dependenţei de importuri, care în prezent asigură aproape în întregime consumul de gaze al ţării. Cererea internă de gaze este aşteptată să crească cu un sfert până la 60 miliarde metri cubi în acest an, din cauza diminuării producţiei de electricitate a hidrocentralelor şi creşterii costurilor la cărbune, a estimat Donmez.
Capacitatea maximă de producţie la câmpul Sakarya din Marea Neagră avută în vedere de autorităţile de la Ankara, 15 miliarde metri cubi pe an, reprezintă aproximativ o treime din cererea de gaze a Turciei în 2020. Însă creşterea producţiei interne de gaze ar putea duce consumul anul până la 80 de miliarde de metri cubi în 2030, a prognozat anul trecut un oficial turc.
Dacă depozitele de gaze descoperite în Marea Neagră vor putea fi extrase comercial, acest lucru va elimina dependenţa Turciei de importurile energetice din Rusia, Iran şi Azerbaidjan.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Fabricanții europeni trimit în...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...