Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Ucraina a susţinut luni că a exportat şapte milioane de tone de mărfuri de la crearea, în luna august, a unui coridor prin Marea Neagră, în pofida ameninţărilor ruseşti de represalii asupra navelor care circulă în zonă, transmite AFP.
"Două sute de nave au exportat şapte milioane de tone de mărfuri", a declarat ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov. Printre aceste mărfuri se numără "cel puţin cinci milioane de tone de produse agricole ucrainene", a spus el pe Telegram.
În luna august, Kievul a înfiinţat un coridor maritim între porturile sale sudice de la Marea Neagră şi strâmtoarea Bosfor, la câteva săptămâni după ce Moscova s-a retras din acordul privind trasportul de cereale dintre cele două ţări aflate în război.
Pe 27 octombrie, Ucraina a declarat că a exportat 1,3 milioane de tone de mărfuri. Cifra de şapte milioane, salutată luni de preşedintele Volodimir Zelenski, sugerează că exporturile au crescut brusc în luna noiembrie.
"Coridorul nostru maritim continuă să funcţioneze", şi-a exprimat satisfacţia preşedintele Zelenski.
Luni, 31 de nave se încărcau în trei porturi din sudul Ucrainei, iar alte 30 treceau prin coridor în ambele sensuri, potrivit ministrului Kubrakov.
Retragerea Rusiei din acordul de cereale în această vară a îngrijorat multe ţări africane, sud-americane şi chiar asiatice, dependente de exporturile ucrainene.
De atunci, Moscova a ameninţat că va viza navele care sosesc sau părăsesc porturile ucrainene, precum şi infrastructurile portuare şi cele destinate cerealelor în august şi septembrie. Kiev susţine că Rusia urmăreşte să îi blocheze exporturile, esenţiale pentru economia sa, în timp ce Moscova asigură că atacă doar ţinte militare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...