UE, acord pentru modificarea legilor privind migrația
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Migrație / Sursa foto: Freepik.com / @yanalya
Migrație / Sursa foto: Freepik.com / @yanalya
Uniunea Europeană a ajuns miercuri dimineață la un acord asupra unor reglementări privind situația tot mai dificilă a migrației din blocul comunitar.

Noile legi sunt menite să gestioneze mai bine costurile și găzduirea migranților, implicând limitarea numărului acestora, informează Reuters.

Reprezentanții Parlamentului European și ai guvernelor UE au ajuns la un acord, după discuții îndelungate, cu privire la reglementările UE denumite în mod colectiv "Noul pact privind migrația și azilul", care ar trebui să intre în vigoare anul viitor.

 

Ce includ reglementările

 

Legile se referă la depistarea migranților ilegali, la sosirea lor în Uniunea Europeană, la procedurile de gestionare a cererilor de azil, la normele de stabilire a țării UE responsabile de soluționarea cererilor și la modalitățile de gestionare a crizelor generate de acest fenomen.

Sosirile de migranți în Uniunea Europeană sunt mult mai mici decât vârful din 2015, de peste 1 milion, dar au crescut în mod constant de la un minim al anului 2020 la 255.000 în ultimul an, până în noiembrie, mai mult de jumătate dintre aceștia traversând Mediterana din Africa spre Italia sau Malta.

Eforturile anterioare de împărțire a responsabilității de a găzdui migranți au eșuat, deoarece membrii estici ai UE, în special, nu au fost dispuși să primească persoane care au ajuns în Grecia, Italia și alte țări.

În cadrul noului sistem, țările care nu se află la graniță vor avea de ales între a accepta refugiați sau a plăti pentru un fond al UE destinat acestei cauzze.

Acest sistemul de control ar putea să facă distincția între cei care au nevoie de protecție internațională și cei care nu au nevoie de ea.

Persoanele ale căror cereri de azil au șanse reduse de reușită, cum ar fi cele din India, Tunisia sau Turcia, pot fi împiedicate să intre în UE și reținute la frontieră, la fel ca și persoanele considerate o amenințare la adresa securității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel