Comisia Europeană a pornit acest demers în contextul în care mai mult de o treime din populația lumii va merge la urne anul acesta, într-un moment în care puterea și influența giganților din domeniul tehnologiei este tot mai mare.
"Acestea sunt primele măsuri de acest fel din istorie... și au ca scop ca platformele și motoarele de căutare să prezinte cele mai bune practici", a comunicat joi Comisia Europeană, conform Reuters.
UE a lansat inițiativa în consultare publică la începutul acestei săptămâni, iar până la 7 martie așteaptă un răspuns de la părțile implicate. Factorii de decizie politică europeni doresc ca giganții din domeniul tehnologiei să vină cu măsuri de reducere a riscurilor, în special în ceea ce privește amenințarea reprezentată de conținutul generat de inteligența artificială.
În acest an vor avea loc alegeri naționale în Portugalia, Belgia, Croația, România și Austria, precum și alegeri parlamentare în Uniunea Europeană în luna iunie.
Alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc, de asemenea, în cursul acestui an, precum și scrutinele din Mexic, Coreea de Sud, Ghana și multe alte țări.
"Știm că perioada electorală din UE va fi vizată de atacuri hibride și de interferențe de toate tipurile", a declarat miercuri comisarul european Thierry Breton, care a îndemnat platformele tehnologice să contribuie la protejarea siguranței alegerilor libere și obiective.
La începutul acestei luni, UE a trimis solicitări la zeci de companii de tehnologie, printre care Amazon, Apple, Meta și Google, pentru a afla ce măsuri au luat acestea pentru a oferi cercetătorilor acces la date care ar putea fi relevante pentru viitoarele alegeri europene și naționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...