Potrivit acestui document, Comisia Europeană, care vrea ca toţi europenii să aibă conectivitate la nivel de gigabit şi 75% dintre companiile din UE să utilizeze infrastructura cloud sau inteligenţa artificială în 2030, ar urma să îşi anunţe propunerea, denumită Gigabit Infrastructure Act, în data de 10 februarie.
Măsurile avute în vedere de Executivul comunitar ar putea să permită operatorilor de telecomunicaţii să îşi diminueze costurile administrative cu aproximativ 40 de milioane de euro pe an, estimează Comisia Europeană.
"Mai multe din modificările propuse au în vedere să facă regulile şi procedurile mai clare, mai simple şi mai eficiente, să permită părţilor să înţeleagă mai uşor care sunt drepturile şi obligaţiile lor şi încearcă să promoveze sinergiile", se arată în documentul menţionat. "Propunerea prevede, de asemenea, orientări la nivelul Uniunii (acces la infrastructura fizică şi unele criterii pentru acces şi reguli de coordonare), ceea ce ar trebui să faciliteze implementarea coerentă a propunerilor relevante precum şi soluţionarea potenţialelor dispute", se mai arată în document.
Printre măsurile avute în vedere este şi aceea că furnizorii de telecomunicaţii pot accesa infrastructura fizică deţinută şi controlată de entităţi din sectorul public, indiferent de locaţia lor conform unor termeni corecţi şi rezonabili.
Citește și:
Rămânem fără telefonie mobilă? Europa se pregătește și pentru așa ceva
Ceea ce părea odinioară de neimaginat ar putea să se întâmple la iarnă, când telefoanele mobile ar putea să nu mai funcţioneze dacă raţionalizarea energiei va scoate din funcţiune o mare parte a reţelelor mobile din regiune, transmite Reuters.
Oficialii din industria telecom intervievaţi de Reuters se tem că o iarnă severă va pune presiune pe infrastructura de telecomunicaţii a Europei, forţând companiile şi guvernele să încerce să atenueze impactul. În prezent nu există suficiente sisteme de rezervă în mult ţări europene care să gestioneze o întrerupere pe scară largă a aprovizionării cu electricitate, ceea ce creşte riscul opririi funcţionării telefoanelor mobile, susţin patru directori din industria telecom.
Ţările UE, precum Franţa, Suedia şi Germania, încearcă să se asigură că telecomunicaţiile vor funcţiona chiar şi dacă va exista o întrerupere prelungită a aprovizionării cu electricitate care va epuiza bateriile instalate la miile de turnuri de telefonie mobilă ridicate pe teritoriul lor. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Economia americană dă semne de...
Banca Naţională a României împlineşte joi 145 de ani.
Doar 31 de angajați din 250 au...
De la începutul lunii aprilie,...
Războiul tarifar inițiat de Donald Trump a declanșat o...
În fața amenințării crescânde...
Parlamentul României urmează să...
Una dintre companiile care...
Senatul dezbate la Comisia de...
Pe fondul tensiunilor...
Persoanele fizice care au...
Semne promițătoare de viață...
Peste 14.000 de proiecte de...
În ciuda speculațiilor tot mai...
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul a aprobat miercuri o...
Guvernul prelungește cu cinci...
Curs valutar BNR, 16 aprilie...
Analistul Adrian Negrescu trage...
Într-o lume în care...
Acțiunile producătorilor...
O nouă scădere impresionantă a...
Este o listă întreagă de...
O încercare de a evita noile...
Președintele american Donald...