Românii circulă cu trotinetele închiriate pe riscul lor. Zero controale, zero răspundere
Un accident provocat de o...
Această măsură are ca scop, de asemenea și creșterea competitivității cu rivalii chinezi și americani, conform Reuters.
UE își propune să stabilească un obiectiv pentru 2030 de a produce 40% din produsele de care are nevoie pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Acestea vor acoperi energia regenerabilă, stocarea bateriilor, pompele de căldură, electrolizoarele, biogazul, captarea carbonului și rețelele electrice.
Europa se bazează în acest moment pe China, care se estimează că va deține 80% din capacitatea de producție globală în domeniul energiei solare. De asemenea, UE se teme că subvențiile verzi în valoare de 369 de miliarde de dolari prevăzute în legea americană de reducere a inflației (IRA) vor condiționa producătorii europeni să se relocheze.
Parlamentarii europeni au ajuns la un acord asupra legii privind industria cu zero emisii nete (NZIA) după o zi întreagă de discuții.
Legea este o piesă importantă a eforturilor UE de a se asigura că este nu numai un lider mondial în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ci și în producția de tehnologie curată necesară.
Având toate șansele să intre în vigoare în cursul acestui an, NZIA propune simplificarea acordării de autorizații pentru proiectele care stimulează producția în UE, asigurându-se că acestea sunt eliberate în termen de 18 luni.
De asemenea, autoritățile publice care organizează licitații pentru echipamente cu tehnologie curată, cum ar fi cele pentru parcurile solare sau eoliene, ar trebui să atribuie contractele nu numai pe baza prețului, ci și pe baza unor criterii de mediu și să se asigure că nu mai mult de 65% din aprovizionare provine dintr-o singură sursă.
Atingerea obiectivului de producție de 40% a tehnologiei pentru energia curată va fi deosebit de dificilă în sectorul solar, având în vedere că producătorii interni furnizează mai puțin de 3% din panourile din UE și se luptă pentru supraviețuire.
Discuțiile de marți asupra NZIA s-au axat pe abordarea în sens larg a tehnologiilor curate, cum ar fi includerea energiei nucleare, pe reducerea termenelor de autorizare și pe modul în care ar trebui aplicate criteriile care nu țin de preț în cadrul licitațiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un accident provocat de o...
Circulația pe Podul Prieteniei,...
Prețurile globale ale...
Donald Trump a semnat legea...
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...