Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Ea a clarificat că, în general, contractele de furnizare sunt încheiate pe o perioadă nedeterminată de timp, în schimb, actuala ofertă de furnizare are un termen de 12 luni iar deși clienții au primit notificarea care anunță terminarea acestei oferte, nu se schimbă nimic în privința prețurilor. Astfel, Ioana Krekan a ținut să sublinieze faptul că:
”Suntem într-o perioadă în care prețul la energie electrică dar și la gazele naturale este plafonat. În momentul de față, prețul final pe care clientul îl plătește diferă în funcție de consumul pe care îl are lunar.
Categoriile de plafonare, prima este aceea în care clientul consumă între 0 și 100 kWh/lună, în cazul acesta, va achita 0,68 lei/kWh și tot de acest preț beneficiază și categoriile speciale, adică clienții care folosesc aparatură medicală, familiile cu trei copii minori sau dacă au vârstă până în 26 ani și beneficiază de învățământ superior și familiile monoparentale.
Categoria a doua, 0,8 lei/kWh, sunt acei clienți care au un consum între 100 și 225 de kilovați, aici, dacă clientul are, de exemplu, 299 kWh consum, va achita primi 255 kilowați la 0,8 lei iar diferența o va achita la 1,3 lei. Ultima categorie de plafonare, clienții care au un consum lunar de peste 300 kWh vor acorda 1,3 lei/kWh. De asemenea, aici este bine să menționăm că întotdeauna i se va aplica clientului ceea ce îl avantajează. Mai exact, fie prețul plafonat, prețul din contract sau costul de achiziție, unul dintre acestea va fi folosit în facturarea finală”, a specificat Ioana Krekan
Managerul Activare și Facturare PPC spune că abonații nu trebuie să facă absolut nimic pentru a se avantaja de aceste plafonări, decât într-un anumit caz:
”Doar pentru clienții din categoriile speciale este necesar ca aceștia să revină cu o declarație către furnizor. Ca informație principală, de reținut, în acest caz este că nu se modifică prețul, suntem în continuare cu prețuri plafonate iar clientul nu trebuie să facă nimic în urma acestor notificări”, a completat Ioana Krekan.
Urmăriți interviul în integralitate la linkul de mai jos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...