Ultimii români din Afganistan au fost preluați în siguranță
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Și ultimii români aflați în Afganistan au fost evacuați
Și ultimii români aflați în Afganistan au fost evacuați
Ministerul Afacerilor Externe anunţă că 14 cetăţeni români au ajuns în siguranţă pe aeroportul din Kabul, urmând a fi evacuaţi la următorul zbor al aeronavei militare româneşti, care se află în prezent la Islamabad.

Update: Cei 14 români care reușiseră aă ajungă vineri pe aeroportul din Kabul au fost evacuați din Afganistan. Aceștia ar urma să ajungă sâmbătă în România.

Aeronava C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a evacuat, în cursul zilei de vineri, 20 august, 18 cetățeni (14 români și 4 bulgari) de pe aeroportul internațional din Kabul, în condiții de siguranță.

Potrivit MAE, cei 14 români sunt angajaţi ai unei companii de securitate cu activităţi în Afganistan. Aceştia s-au aflat până vineri dimineaţă într-o bază militară din afara aeroportului.

Sursa citată precizează că transferul grupului la aeroport s-a făcut în urma unor demersuri "extrem de complexe şi dificile", realizate încă de la începutul săptămânii de către autorităţile române cu sprijinul partenerilor internaţionali şi ai companiei angajatoare. 

Bogdan Aurescu, ministrul Afecerilor Externe: ”Au fost mai multe încercări, pe parcursul mai multor zile, de fiecare dată au apărut tot felul de obstacole pentru că e foarte greu să tranzitezi, chiar pe distanţe foarte scurte, între diverse locaţii şi aeroport. Există foarte multe puncte de control care sunt controlate de diverse grupări.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel