Un nou medicament anti-COVID-19. Se află în faza a III-a de testare

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Rezultate extrem de încurajatoare
Rezultate extrem de încurajatoare
Compania Regeneron a prezentat rezultatele etapei a III-a testelor cu REGEN-COV, un medicament anti-COVID-19, care și-a demonstrat capacitatea de a preveni infecția cu coronavirus pentru o perioadă de două până la opt luni.

REGEN-COV de la Regeneron Pharmaceuticals a dovedit că poate reduce cu 81,6% riscul de infecție cu virusul SARS-CoV-2 pentru o perioadă de până la opt luni de la administrare. Producătorul a anunțat acest lucru atunci când a publicat rezultatele fazei a III-a a testelor realizate împreună cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

Conform rezultatelor, medicamentul care are la bază doi anticorpi - casirivimab și imdevimab -, poate oferi imunitate pe termen lung împotriva infecției cu coronavirus. Acest lucru este important pentru persoanele al căror sistem imunitar nu răspunde la vaccinuri. De exemplu, pentru pacienții imunocompromiși.

La studiu au participat peste 1.600 de pacienți, împărțiți în două grupuri egale. Cei dintr-un grup au primit o singură doză de REGEN-COV, ceilalți doar placebo. După opt luni, au fost raportate 20 de cazuri de COVID-19 în grupul care a primit medicamentul real, comparativ cu 108 persoane care s-au infectat cu noul coronavirus în grupul placebo.

În plus, niciun pacient nu a fost spitalizat în primul grup, în timp ce în grupul placebo au fost înregistrate șase spitalizări cu COVID-19. Datele arată, de asemenea, că nu au existat decese în rândul participanților. Studiul nu a constatat niciun efect secundar nou al medicamentului.

Citește și COVID-19. De ce Molnupiravir va schimba regulile jocului

Este important de adăugat că aproximativ o treime din toți pacienții au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 în timpul perioadei de testare a medicamentului. Cercetătorii au permis participanților să fie vaccinați la o lună după ce au luat REGEN-COV.

Medicamentul a demonstrat anterior o reducere de 81,4% a riscului de contractare a coronavirusului în prima lună de la administrarea sa. Rezultatele studiului au fost publicate în revista NEJM.

În luna noiembrie a anului trecut, Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat aprobarea de urgență pentru REGEN-COV ca tratament pentru persoanele cu forme ușoare de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Năstase a demonstrat tuturor că, deși este general-maior
Calcule și evaluări / FOTO: Freepik
De la 1 august TVA-ul se modifică
Furtuna din Caraș Severin
Judecătorie / Foto: Freepik
Kim Jong Un și Vladimir Putin
Donald Trump
La benzinărie în drum spre mare / FOTO: Frepik
Caniculă

Codul roșu de caniculă, prelungit până luni

Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...

Nișișor Dan și Alexander Van der Bellen
Audit / Foto: Freepik
CNE Cernavoda
Romsilva
Miraj, efect cauzat de temeratura ridicată / Foto: Jeffrey Beall

Canicula aduce interdicții de circulație pe șosele

Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...

Grafic
China National Nuclear Corp.
Militari / Foto: MApN
Se schimbă Codul fiscal / Foto: Freepik
Se schimbă legea retrocedărilor. Strada Băcani, Centrul Vechi din BUcurești
Dosare

Legea austerității, publicată în Monitorul Oficial

Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Românii se pregătesc de impact
Diana Buzoianu / Foto: Florin Răvdan
Schimb valutar / Foto: Freepik

pixel