Un nou medicament anti-COVID-19. Se află în faza a III-a de testare

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Rezultate extrem de încurajatoare
Rezultate extrem de încurajatoare
Compania Regeneron a prezentat rezultatele etapei a III-a testelor cu REGEN-COV, un medicament anti-COVID-19, care și-a demonstrat capacitatea de a preveni infecția cu coronavirus pentru o perioadă de două până la opt luni.

REGEN-COV de la Regeneron Pharmaceuticals a dovedit că poate reduce cu 81,6% riscul de infecție cu virusul SARS-CoV-2 pentru o perioadă de până la opt luni de la administrare. Producătorul a anunțat acest lucru atunci când a publicat rezultatele fazei a III-a a testelor realizate împreună cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

Conform rezultatelor, medicamentul care are la bază doi anticorpi - casirivimab și imdevimab -, poate oferi imunitate pe termen lung împotriva infecției cu coronavirus. Acest lucru este important pentru persoanele al căror sistem imunitar nu răspunde la vaccinuri. De exemplu, pentru pacienții imunocompromiși.

La studiu au participat peste 1.600 de pacienți, împărțiți în două grupuri egale. Cei dintr-un grup au primit o singură doză de REGEN-COV, ceilalți doar placebo. După opt luni, au fost raportate 20 de cazuri de COVID-19 în grupul care a primit medicamentul real, comparativ cu 108 persoane care s-au infectat cu noul coronavirus în grupul placebo.

În plus, niciun pacient nu a fost spitalizat în primul grup, în timp ce în grupul placebo au fost înregistrate șase spitalizări cu COVID-19. Datele arată, de asemenea, că nu au existat decese în rândul participanților. Studiul nu a constatat niciun efect secundar nou al medicamentului.

Citește și COVID-19. De ce Molnupiravir va schimba regulile jocului

Este important de adăugat că aproximativ o treime din toți pacienții au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 în timpul perioadei de testare a medicamentului. Cercetătorii au permis participanților să fie vaccinați la o lună după ce au luat REGEN-COV.

Medicamentul a demonstrat anterior o reducere de 81,4% a riscului de contractare a coronavirusului în prima lună de la administrarea sa. Rezultatele studiului au fost publicate în revista NEJM.

În luna noiembrie a anului trecut, Agenția americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat aprobarea de urgență pentru REGEN-COV ca tratament pentru persoanele cu forme ușoare de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

BVB / FOTO: Pagina de Facebook a BVB
Sebastian Burduja / FOTO: gov.ro
Negocieri / FOTO: Freepik
Guvern sediu2
Siemens / FOTO: Wikipedia
Capitoliu - Senat / FOTO: Wikipedia
China / FOTO: Freepik

China, retrogradată de agenția Fitch. Care sunt implicațiile

Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...

Foto: Freepik.com

UE decide, pe 9 aprilie, măsurile la tarifele impuse de SUA

Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...

Foto: Freepik.com
Calcul / FOTO: Freepik
Fabrică auto / FOTO: Freepik
Industria farmaceutică /FOTO: Freepik

Prețul medicamentelor. Analist: Va fi o lovitură dureroasă

Acțiunile companiilor din sectorul Pharma au cunoscut un...

Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Șantierul Naval Damen Mangalia
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Tanczos Barna / Foto: gov.ro
Elon Musk / Foto: Gage Skidmore / Flickr
Dolar / FOTO: Freepik
Pompieri sting un incendiu
Foto: Freepik.com
Lingouri de argint și aur
Diamante brute
Leonardo Badea
Ședință de guvern
Parlament

Chiulangii din Parlament, amendați. Ce penalizări vor plăti

Parlamentarii absenți riscă să piardă 5% din...

Donald Trump

pixel