Cât vor plăti românii pentru gaze și energie electrică după aprilie 2025?
Anul 2025, pe lângă multiplele...
Barajul Impofu, al doilea baraj ca mărime care alimentează municipalitatea atunci când este plin, a ajuns la "ziua zero" și nu mai poate aproviziona locuitorii, au arătat statisticile privind disponibilitatea și utilizarea apei, informații cre au fost date publicității pe contul de Twitter al municipalității. Barajul Churchill era în prezent plin în proporție de puțin peste 9%, cu o rezervă estimată pentru 11 zile de apă rămasă, în timp ce barajul Loerie era la 44% din capacitate, cu 37 de zile de apă rămasă, au arătat datele municipalității.
Datele mai indică faptul că părțile vestice ale orașului Nelson Mandela Bay vor rămâne fără apă în cursul săptămânii viitoare, a declarat Athol Trollip, președintele Eastern Cape al partidului de opoziție ActionSA, într-o declarație trimisă prin e-mail.
Barajele care alimentează municipalitatea în care locuiesc aproximativ 1,3 milioane de persoane au fost epuizate de seceta severă.
O mare parte din apa rămasă este de proastă calitate, iar utilizarea excesivă a substanțelor chimice pentru tratarea ei a dus la moartea a cel puțin doi copii, a animalelor și a vegetației.
Africa de Sud este probabil cea mai amenințată țară din cauza secetei
Autorităţile din Africa de Sud au decretat și în februarie 2018 stare de catastrofă naturală în întreaga ţară din cauza secetei istorice care afectase de mai multe luni Cape Town.
Decizia fusese luată după ”o reevaluare a amplorii şi gravităţii secetei actuale şi încredinţează acum guvernului gestionarea crizei. Sub autoritatea executivului, toate instituţiile statului sunt mandatate să pună în aplicare” planurile de urgenţă, măsuri imediate de ajutor şi de construcţie necesare.
Oraşul Cape Town, cea de-a doua aglomerare urbană ca mărime din Africa de Sud, a fost afectată de o secetă gravă de aproape un secol. Rezervele de apă erau la un nivel minim.
Pentru a economisi apa, celor aproximativ 4 milioane de locuitori din Cape Town li se solicitase să nu consume mai mult de 50 de litri de apă pe zi, de persoană - echivalentul unui duş de trei minute. Autorităţile au ameninţat cu amenzi uriașe pentru cei care nu respectau această măsură.
Citește și: Secetă CUMPLILTĂ în Spania și Portugalia. Oamenii nu au mai văzut așa ceva
Spania și Portugalia sunt afectate, în această iarnă, de o secetă timpurie și extremă din cauza precipitațiilor scăzute din ianuarie, considerată deja cea mai aridă lună din 2000 în Peninsula Iberică.
"Nu am văzut niciodată așa ceva", a declarat Carlos Perdigao, în vârstă de 76 de ani, care vine în mod regulat să pescuiască pe malul râului Zêzere. Ruinele satului Vilar, o veche așezare de piatră, înghițită de apele râului după construirea unui mare baraj în urmă cu aproape 70 de ani, au ieșit la suprafață în ultimele săptămâni și sunt din nou vizibile datorită nivelului foarte scăzut al apei.
Scăderea nivelului râului Zêzere, care șerpuiește printre munții acoperiți de eucalipți și mimoze din această regiune din centrul Spaniei, este văzută ca o nouă amenințare de către locuitori, deja grav afectați de incendiile mortale din 2017, care au ucis peste 100 de persoane.
Spania, ca și Portugalia, țara vecină, este afectată în această iarnă de o ariditate timpurie și extremă. Această secetă este excepțională din punct de vedere al "intensității, extinderii și duratei", a declarat Ricardo Deus, climatolog la Institutul portughez al Mării și Atmosferei (IPMA).
Iar în Spania, "în ianuarie, a plouat doar un sfert din ceea ce ar fi trebuit să plouă în acea perioadă", a declarat Ruben del Campo, purtător de cuvânt al AEMET, agenția spaniolă de meteorologie, pentru AFPTV. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Anul 2025, pe lângă multiplele...
De ce, în primele zile ale...
Odată intrați în 2025, mulți...
Europa își propune să-și reducă...
După ani de amânări și...
CES 2025 aduce în prim-plan...
Compania Kratos a obținut...
Evoluţie mixtă a leului în faţa principalelor valute.
Consiliul Concurenţei a...
Producția de gaze naturale a...
Retailerul online de modă...
O analiză Storia arată cum au...
În perioada 1.I – 30.XI.2024 s-au eliberat 33156...
Contractul atribuit de Pentagon...
Roboții umanoizi, care au fost...
Analiștii de la Freedom24,...
Biden intensifică presiunea...
Zelenski și Sandu discută criza...
Mai multe celebrităţi au fost...
Dumitru Chisăliță, președinteșe...
La sfârșitul anului trecut, grupul francez Orano a...
Incendiile de vegetație din Los...