Un producător de înghețată din cartofi a strâns o grămadă de bani

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O altfel de înghețată, dar cu același gust
O altfel de înghețată, dar cu același gust
Potrivit estimărilor companiei Cision, piața globală a produselor lactate alternative va ajunge la 50 de miliarde de dolari până în 2028.

Producătorul de înghețată vegană Eclipse Foods a strâns 40 de milioane de dolari și va începe să producă produse lactate alternative, relatează TechCrunch.

Compania va folosi fondurile obținute pentru a-și dezvolta afacerile din zona vânzărilor cu amănuntul și al serviciilor  alimentare, pentru cercetare și pentru dezvoltarea propriei platforme de produse lactate pe bază de plante. La această sesiune de finanțare au participat Sozo Ventures Forerunner Ventures, Initialized Capital și Gaingels.

Compania folosește o tehnologie patentată pentru a produce înghețată vegană folosind particule minuscule numite miceli. Ele sunt sunt prezente în învelișul proteic al laptelui, dar compania a învățat să le imite folosind porumb, cartofi și manioc.

Chiar dacă în procesul de producție sunt utilizate materii prime vegetale, gustul și textura înghețatei nu diferă de înghețata convențională. Compania menționează că tehnologia poate fi utilizată pentru a crea brânză, unt, lapte și alte produse.

Co-fondatorul întreprinderii, Eylon Steinhart, expert în proteine alternative, subliniază faptul că, în prezent, nu există un înlocuitor real pentru produsele lactate în industria lactatelor. Prin urmare, Eclipse Foods va concura pentru a prelua o parte dintr-o piață estimată la 500 de miliarde de dolari.

Brandul Eclipse Foods a fost lansat în 2019 de Eylon Steinhart și bucătarul Thomas Bowman. În trei ani, compania a reușit să își crească prezența în comerțul cu amănuntul cu 2.100%. Potrivit Cision, piața globală a produselor lactate alternative va ajunge la 50 de miliarde de dolari până în 2028.

Citește și Finlandezii sunt foc și pară: Rușii le-au copiat un produs și fac bani mulți

De amintit, în acest context, că firma americană Brown Foods a prezentat primul său produs, UnReal Milk. Este vorba de lapte integral "adevărat" creat cu ajutorul tehnologiei culturilor celulare, relatează TechCrunch.

Start-up-ul se poziționează ca fiind singura companie care produce, în laborat, "lapte de vacă adevărat". Brown Foods a petrecut mai puțin de trei luni pentru a dezvolta această tehnologie. 

"Am testat produsul nostru pentru macronutrienți cheie: proteine, grăsimi și carbohidrați. Acestea erau apropiate de laptele de vacă", a declarat Sohail Gupta, unul dintre cei trei fondatori ai start-up-ului.

Tehnologia culturilor celulare face posibilă producerea de lapte cu gust și textură similare cu cele ale produselor de origine animală. De asemenea, poate fi folosit pentru a obține produse lactate tipice, cum ar fi untul, brânza și înghețata.

Potrivit Brown Foods, cantitatea de emisii atmosferice generate de producția de lapte de cultură este cu 90% mai mică decât cea a laptelui de vacă. Principala problemă a produselor cultivate rămâne extinderea: acesta este domeniul în care Brown Foods intenționează să cheltuiască investiția pe care a obținut-o.

Întreprinderea a strâns 2,36 milioane de dolari de la Y Combinator, AgFunder, SRI Capital, Amino Capital, Collaborative Fund și un grup de business angels, inclusiv antreprenorul și capitalistul de risc indian Kunal Shah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Curs valutar / Foto: DCBusiness
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...

Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com

pixel