Un tren aflat în Eurotunel s-a defectat. Pasagerii, evacuați pe jos VIDEO
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Pasagerii au plecat pe jos ptrint-un tunel de urgență
Pasagerii au plecat pe jos ptrint-un tunel de urgență
Un tren care traversa Canalul Mânecii prin Eurotunel a suferit o defecțiune ceea ce a determinat ca pasagerii să fie evacuați pe jos printr-un tunel de sereviciu.

Pentru pasagerii care au trăit acest nefericit eveniment a fost o călătorie pe care nu o vor uita prea curând. Pasagerii din tunelul de sub Canalul Mânecii dintre Franța și Anglia au fost nevoiți să se evacueze printr-un tunel de serviciu, eveniment care a avut loc în seara zilei de marți, 23 august. Incidentul a fost declanșat de o "alarmă la bordul uneia dintre navete", a declarat miercuri dimineață pentru AFP John Keefe, director de relații publice la Getlink Group, care exploatează tunelul de sub Canalul Mânecii. Evenimentul a rovocat ore întregi de perturbări. 

Martorii spun că evacuarea prin tunel a fost una terifiantă ca într-un film cu dezastre unora făcându-li-se chiar rău.

Serviciul de transport prin tunel a revenit la normal miercuri dimineață

Operatorii au declarat că siguranța pasagerilor nu a fost niciodată amenințată, chiar dacă operațiunea a provocat întârzieri semnificative. Serviciul de transport prin Eurotunel a revenit la normal miercuri dimineață.

 

Post-Brexit: Traficul prin Eurotunelul de sub Canalul Mânecii

Traficul prin Eurotunelul de sub Canalul Mânecii s-a desfăşurat normal luni, prima zi lucrătoare după terminarea perioadei de tranziţie post-Brexit, practic fără niciun incident.

Circa 3.000 de camioane au folosit convoaiele feroviare prin Eurotunel în primele zile ale anului 2021 şi numai două dintre ele nu au realizat corespunzător formalităţile vamale, a declarat agenţiei EFE un purtător de cuvânt al Getlink, societatea concesionară.

Totuşi, traficul vehiculelor de marfă este redus în acest început de an, ca urmare a restricţiilor împotriva COVID-19 şi acumulării unor stocuri în Marea Britanie în lunile anterioare, când exista teama că tranziţia post-Brexit s-ar fi putut încheia fără un acord comercial între Bruxelles şi Londra, acord convenit în final în ajunul Crăciunului.

Compania Getlink estimează că traficul prin Eurotunel nu va avea anul acesta variaţii semnificative faţă de anul trecut, date fiind interdependenţele dintre economiile britanică şi europeană. În plus, acordul comercial încheiat între Bruxelles şi Londra scuteşte de taxe vamale tranzacţiile comerciale între UE şi Marea Britanie, deşi vor trebui îndeplinite unele proceduri vamale care până acum nu existau.

Nici în portul francez Calais - care face legătura cu portul britanic Dover - nu s-au înregistrat cozi sau incidente, dar traficul a fost mai redus luni, cu numai 21 de feriboturi programate, faţă de circa 30 într-o zi obişnuită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel