Uncia de aur a sărit de 2000 $, iar acum oscilează, neștiind pe ce drum să o apuce
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Aur
Aur
Vineri, aurul a depășit pragul psihologic de 2000 de dolari, acum se învârte în jurul acestei valori, așteptând parcă să vadă ce se va mai întâmpla în Orientul Mijlociu. 

În prima zi a săptămânii, uncia de aur a fost cotată, la deschiderea sesiunilor de tranzacționare, la aproape 2.000 de dolari, după ce vineri a depăşit acest prag pentru prima dată începând din luna mai, pe măsură ce ofensiva terestră a Israelului în gaza pare să fie mai prudentă decât se prefigura iniţial, transmite Bloomberg.

Cotaţia lingoului de aur era luni dimineaţă în scădere uşoară, după ce vineri a urcat cu 1,1% în contextul în care Israelul a demarat ofensiva terestră. Trupe şi tancuri israeliene au intrat în partea de nord a Fâşiei Gaza în cea de a doua fază a războiului cu Hamas. Autorităţile israeliene au anunţat că vor urma o abordare treptată, ceea ce a calmat îngrijorările că o invazie masivă va duce la o escaladare regională.

Luni la prânz, la bursa de la Singapore preţul spot al unciei de aur era în scădere cu 0,2% până la 2.001,65 dolari. Cotaţiile la argint şi la paladiu era stabile, în timp ce cotaţia la platină era în scădere.

"Cotaţiile la petrol şi aur erau în scădere luni dimineaţa, însă trebuie reamintit că aceasta este posibil să fie o afacere de durată cu multe evoluţii înşelătoare. De acea, este posibil ca preţurile la aur să nu coboare prea mult", spune Stephen Innes, partener la SPI Asset Management.

O creștere de 9%

Metalul preţios a devenit unul din principalii câştigători după atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, înregistrând o apreciere de peste 9% pe măsură ce cererea pentru active sigure a crescut. Este posibil ca această tendinţă să continue, dacă tensiunile se vor înmulţi, situaţia de pe urma căreia vor beneficia şi francul elveţian şi obligaţiunile americane.

Atenţia pieţelor este îndreptată şi spre următoarea decizie de politică monetară a Rezervei Federale americane. La finalul şedinţei de miercuri Fed va anunţa ce a decis cu privire la dobânda de referinţă, o decizie care va avea un impact asupra costurilor cu împrumuturile la nivel mondial. 

Citește și Vești bune la început de săptămână: Benzina și motorina sunt tot mai ieftine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel