Unde este recomandat să faci baie în Europa și unde nu

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Unde nu este recomandat să faci bai și unde nu
Unde nu este recomandat să faci bai și unde nu
 Puţin peste 85% din zonele pentru scăldat din Europa monitorizate anul trecut au îndeplinit standardul de calitate "excelent" al Uniunii Europene, cel mai înalt şi mai strict în ceea ce priveşte apa pentru scăldat, se arată într-un comunicat publicat joi de Comisia Europeană, care face referire la ultimul raport anual privind calitatea acestor ape. 

Toate zonele pentru scăldat din Cipru, Grecia, Letonia, Luxemburg, Malta, România şi Slovenia au obţinut cel puţin calificativul "satisfăcător" în 2018. 

În patru ţări, cel puţin 95% din zonele pentru scăldat au o calitate excelentă a apei: Cipru (99,1% din totalul zonelor), Malta (98,9% din toate zonele), Austria (97,3% din toate zonele) şi Grecia (97% din toate zonele). Pe ultimele locuri sunt Polonia (28% din totalul zonelor), Bulgaria (52,6% din totalul zonelor) şi România (56% din totalul zonelor). 

Cele trei ţări cu cel mai mare număr de zone pentru scăldat cu o calitate nesatisfăcătoare a apei sunt Italia (89 de zone de îmbăiere sau 1,6%), Franţa (54 de zone sau 1,6%) şi Spania (50 de zone sau 2,2%). 

În comparaţie cu 2017, numărul de zone cu apă pentru scăldat de calitate nesatisfăcătoare din Franţa a scăzut (de la 80 în 2017 la 54 în 2018), în timp ce în Italia şi Spania s-a înregistrat o creştere a acestora (de la 79 la 89 de zone în Italia şi de la 38 la 50 de zone în Spania). 

Citește și Tichetele de vacanță. Propunere care ar putea schimba regulile jocului

Rezultatele publicate joi sunt un indicator bun al zonelor în care cetăţenii UE pot găsi în această vară ape pentru scăldat de cea mai bună calitate. Potrivit raportului din acest an al Comisiei Europene şi al Agenţiei Europene de Mediu (AEM), marea majoritate - 95,4% - din cele 21.831 de zone pentru scăldat monitorizate în cele 28 de state membre ale UE au îndeplinit cerinţele minime de calitate prevăzute de normele UE. În raport au fost incluse şi 300 de zone pentru scăldat monitorizate în Albania şi Elveţia. 

Procentul zonelor pentru scăldat care respectă standardul de calitate "excelent", cel mai strict, a crescut uşor: de la 85% în 2017 la 85,1% anul trecut. Procentul zonelor care îndeplinesc standardul "suficient" a scăzut de la 96% în 2017 la 95,4% în 2018. Această scădere minoră este cauzată cel mai probabil de deschiderea unor zone noi de scăldat pentru care nu sunt încă disponibile cele patru sezoane de scăldat necesare astfel încât să poată fi clasificate în conformitate cu directiva. În 2018, 301 (1,3%) din toate zonele pentru scăldat din UE, Albania şi Elveţia au fost clasificate ca având o calitate "nesatisfăcătoare" a apei. Acest nivel este puţin mai scăzut decât cel de 1,4% înregistrat în 2017. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu / Foto: gov.ro
Austria încă primește gaze din Rusia
Bursa de Valori București
Perovskit

Descoperirea care revoluționează panourile solare

O companie sud-coreeană revoluționează industria...

Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg

Noi probleme pentru Raiffeisen pe piața rusă

Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...

Prognoza evoluției economiei României / Foto: Freepik
Partidele pro-europene în timpul negocierilor / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
O turistă părăsește hotelul / Foto: Freepik
Viktor Orban
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...

Comerț cu ridicata / Foto: Freepik
CEC Bank
Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Bogdan Gruia Ivan
MIlitar ucrainean cară două drone / Foto: Volodimir Zelenski / Telegram
Motswedi, diamant de 2.488 carate
Klaus Iohannis / Foto: Președinția României

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări

Președintele Klaus Iohannis a declarat că va chema la...

Marcel Ciolacu
Vladimir Putin / Foto: Kremlin
Iluminat public / Foto: Freepik

Când se lansează programul Casa Verde Fotovoltaice 2025

Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...

Euro și lei / Foto: Oana Pavelescu
e-Factura

pixel