Unde este recomandat să faci baie în Europa și unde nu
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Unde nu este recomandat să faci bai și unde nu
Unde nu este recomandat să faci bai și unde nu
 Puţin peste 85% din zonele pentru scăldat din Europa monitorizate anul trecut au îndeplinit standardul de calitate "excelent" al Uniunii Europene, cel mai înalt şi mai strict în ceea ce priveşte apa pentru scăldat, se arată într-un comunicat publicat joi de Comisia Europeană, care face referire la ultimul raport anual privind calitatea acestor ape. 

Toate zonele pentru scăldat din Cipru, Grecia, Letonia, Luxemburg, Malta, România şi Slovenia au obţinut cel puţin calificativul "satisfăcător" în 2018. 

În patru ţări, cel puţin 95% din zonele pentru scăldat au o calitate excelentă a apei: Cipru (99,1% din totalul zonelor), Malta (98,9% din toate zonele), Austria (97,3% din toate zonele) şi Grecia (97% din toate zonele). Pe ultimele locuri sunt Polonia (28% din totalul zonelor), Bulgaria (52,6% din totalul zonelor) şi România (56% din totalul zonelor). 

Cele trei ţări cu cel mai mare număr de zone pentru scăldat cu o calitate nesatisfăcătoare a apei sunt Italia (89 de zone de îmbăiere sau 1,6%), Franţa (54 de zone sau 1,6%) şi Spania (50 de zone sau 2,2%). 

În comparaţie cu 2017, numărul de zone cu apă pentru scăldat de calitate nesatisfăcătoare din Franţa a scăzut (de la 80 în 2017 la 54 în 2018), în timp ce în Italia şi Spania s-a înregistrat o creştere a acestora (de la 79 la 89 de zone în Italia şi de la 38 la 50 de zone în Spania). 

Citește și Tichetele de vacanță. Propunere care ar putea schimba regulile jocului

Rezultatele publicate joi sunt un indicator bun al zonelor în care cetăţenii UE pot găsi în această vară ape pentru scăldat de cea mai bună calitate. Potrivit raportului din acest an al Comisiei Europene şi al Agenţiei Europene de Mediu (AEM), marea majoritate - 95,4% - din cele 21.831 de zone pentru scăldat monitorizate în cele 28 de state membre ale UE au îndeplinit cerinţele minime de calitate prevăzute de normele UE. În raport au fost incluse şi 300 de zone pentru scăldat monitorizate în Albania şi Elveţia. 

Procentul zonelor pentru scăldat care respectă standardul de calitate "excelent", cel mai strict, a crescut uşor: de la 85% în 2017 la 85,1% anul trecut. Procentul zonelor care îndeplinesc standardul "suficient" a scăzut de la 96% în 2017 la 95,4% în 2018. Această scădere minoră este cauzată cel mai probabil de deschiderea unor zone noi de scăldat pentru care nu sunt încă disponibile cele patru sezoane de scăldat necesare astfel încât să poată fi clasificate în conformitate cu directiva. În 2018, 301 (1,3%) din toate zonele pentru scăldat din UE, Albania şi Elveţia au fost clasificate ca având o calitate "nesatisfăcătoare" a apei. Acest nivel este puţin mai scăzut decât cel de 1,4% înregistrat în 2017. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...


pixel