Unde se află cel mai înalt zgârie nori din Europa. FOTO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Plantat în împrejurimile orașului Sankt-Petersburg, supranumit și capitala de nord a Rusiei, Lakhta Center are 462 de metri. Anul viitor, aici se va instala întreprinderea de stat Gazprom, care, printre altele, a finanțat altă construcție de acest gen, la Moscova, dar care are doar 374  metri.  

Fondat de Petru cel Mare pentru a deveni ”o fereastră spre Europa”, orașul de pe Neva s-a dotat, trei secole mai târziu, cu un zgârie nori care străpunge plafonul de nori al Bătrânului continent. Un edificiu semnat Gazprom, gigantul enerrgiei ruse care alimentează țările europene cu gaze naturale.

În 2019, Gazprom, societate controlată de Kremlin, își va muta aici birourile. Pe exterior totul este gata, înălțimea a fost fixată la 462 de metri, suficient pentru ca Lakhta Center să pretindă la statutul de cel mai înalt turn din Europa. Rămân de finisat interioarele.

Aflat la 10 kilometri de Sankt Petersburg, imobilul oferă o vedere asupra orașului. Inițial, se intenționa ca edificiul să fie construit în mijlocul oașului, căruia i se spune și Veneția nordului. Dar după ani de dezbateri, proiectul, anunțat în 2006, Gazprom a ales altă locație, o zonă la nord-vest de Sankt-Petersburg, un teren evalua la 1 miliard de euro.

Birourile Gazprom nu vor ocupa decât o treime din clădire. ”Restul va fi rezervat diferitelor instiții publice, inclusiv un spațiu comercial, un centru medial și sportiv și un muzeu dedicat științelor însoțit de un planetariu”, a explicat Pheilp Nikandrov, un arhitect implicat în contruirea Lakhta Center. Întreprinderea a promis, de asemenea, să investească pentru amenajarea spațiilor de la baza clădirii, unde vor fi realizate o serie de fântâni și o un amfiteatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel