Ungaria agită apele în UE. Ce a mai născocit guvernul Orban

Autor: Antonio Grigore
Data actualizării:
Data publicării:
Iniţiativa Minority Safepack are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale ce
Iniţiativa Minority Safepack are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale celor din regiunile înconjurătoare.
Ungaria trebuie să susţină în continuare "minorităţile naţionale indigene" din Europa, a subliniat miercuri şeful comisiei parlamentare pentru coeziune naţională din Ungaria, transmite MTI.

Parlamentul ungar dezbate miercuri o rezoluţie privind alăturarea Ungariei la o mişcare de solidaritate în sprijinul iniţiativei cetăţeneşti europene cunoscută ca Minority SafePack, a menţionat Karoly Panczel, reprezentant al partidului de guvernământ Fidesz.

Iniţiativa Minority Safepack are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale celor din regiunile înconjurătoare.

Citește și: Infirmiera care a inventat o nouă tehnică. Vom avea cu 15% mai multe vaccinuri
Comisia Europeană (CE) a respins iniţiativa, în pofida faptului că în favoarea ei au fost colectate 1,1 milioane de semnături în 11 ţări, a amintit politicianul ungar.

Comitetul cetăţenesc ce susţine Minority Safepack a recurs la Tribunalul UE pentru anularea deciziei CE cu privire la această iniţiativă, notează Agerpres.

Iniţiativa cetăţenească europeană (ICE) a intrat în vigoare la 1 aprilie 2012, constituind un mijloc prin care cetăţenii europeni pot influenţa mai mult agenda europeană. Ea este instrumentul prin care cel puţin un milion de cetăţeni din întreaga Europă îşi pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importantă pentru ei şi pot solicita Comisiei Europene să ia măsuri în acest sens.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
OPEC
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

pixel