UniCredit nu vrea să fuzioneze cu Societe Generale

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
UniCredit SpA se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat marţi directorul general al băncii italiene, Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale. 

"Vreau să insist cu faptul că UniCredit are un plan de transformare ce vizează în întregime dezvoltarea organică. Conducerea băncii este 100% dedicată acestui obiectiv", a declarat Mustier la o conferinţă desfăşurată la Paris.Şeful UniCredit a pledat pentru bănci pan-europene mai mari, care să sprijine companiile şi economiile regiunii şi să contribuie la crearea de locuri de muncă. Mustier a citat Germania ca una din ţările în care băncile nu sunt suficient de mari şi de puternice pentru a răspunde necesităţilor pieţei.

"Cea mai mare economie din Europa nu are bănci capabile să sprijine IMM-urile, aceasta este o problemă. Nu este doar o problemă germană, este una europeană", a afirmat directorul general al UniCredit. Acesta a adăugat: "Europa va avea succes dacă va avea bănci mai mari şi mai eficiente".

Luna trecută, acţiunile UniCredit erau în creştere semnificativă la bursa de la Milano, după ce un cotidian financiar a publicat un articol conform căruia cea mai mare bancă italiană a angajat un consultant pentru o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale, o tranzacţie vehiculată prima dată în urmă cu doi ani.

Discuţiile între cele două bănci pentru a analiza posibilităţile de integrare şi achiziţie au continuat, susţine cotidianul financiar italian MF, fără a preciza care este sursa informaţiilor sale. UniCredit l-a mandatat pe Daniel Bouton, fost director general la Societe Generale care în prezent lucrează la Rothschild & Co., pentru a studia proiectul de integrare cu banca franceză având în vedere natura 'delicată' a discuţiilor, susţine MF. La rândul său, Societe Generale a angajat banca JPMorgan Chase & Co, susţine cotidianul financiar.

Speculaţiile cu privire la o posibilă fuziune cu Societe Generale au venit la scurt timp după ce francezul Jean Pierre Mustier a fost numit la conducerea UniCredit, în 2016. În luna iunie a acestui an, Financial Times informa că ambele bănci analizează o fuziune, precizând însă că discuţiile sunt într-un stadiu incipient.

Jean Pierre Mustier, care a fost directorul diviziei de corporate şi investment-banking la Societe Generale, vrea să extindă UniCredit după ce în ultimii doi ani a curăţat bilanţul băncii italiene. Chiar luna aceasta, Mustier declara că UniCredit va trebui să pornească, din nou, pe o traiectorie de creştere după ce îşi va atinge ţintele stabilite pe 2019. "Vrem să fim unul din câştigătorii pan -europeni", a spus Mustier.

Potrivit cotidianul financiar italian MF, Jean Pierre Mustier crede în beneficiile unei fuziuni cu Societe Generale, care ar împinge banca într-o direcţie mai pan-europeană. În schimb, directorul general de la Societe Generale, Frederic Oudea, a infirmat recent informaţiile referitoare la o posibilă fuziune cu o bancă străină. "Nu cred absolut deloc în fuziuni transfrontaliere în Europa", a spus Oudea la o conferinţă organizată în luna iunie la Frankfurt. Oudea a atras atenţia asupra faptului că cerinţele de capital pentru instituţiile considerate prea mari pentru a fi lăsate să se prăbuşească descurajează fuziunile băncilor mari de pe continent. AGERPRES

UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. Grupul italian este prezent şi în România prin UniCredit Bank Austria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel