Uniunea Europeană prezintă recomandările cu privire la 5G

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
APER: România va avea 5G, fără ca statul să facă un efort foarte mare
APER: România va avea 5G, fără ca statul să facă un efort foarte mare
Comisia Europeană va da miercuri publicităţii un set de recomandări care vor permite statelor membre să restricţioneze sau să excludă furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii, o mişcare care ar putea afecta grupul chinez Huawei Technologies dar care ar putea să nu fie suficientă pentru a calma SUA, transmite Reuters.

Aceste recomandări, care nu sunt obligatorii, reprezintă o încercare de a răspunde riscurilor la adresa securităţii cibernetice atât la nivel naţional cât şi la nivelul Uniunii Europene, îngrijorări care vizează în special grupul chinez Huawei, deşi potrivit surselor citate de Reuters în recomandările Executivului comunitar nu este menţionată nicio ţară sau o companie anume.

Olanda e decisă! Câți bani vrea să strângă la licitația pentru 5G

Europa este presată de SUA pentru a interzice echipamentele furnizate de firma chineză Huawei pe fondul îngrijorărilor că acestea ar putea fi utilizate de China pentru spionaj. În schimb, UE speră că o abordare colectivă bazată pe o listă concretă de riscuri şi măsuri de răspuns vor reduce o parte din presiunile venite din partea SUA.

Margreth Vestager, vicepreşedinta CE responsabilă de politicile legate de securitatea cibernetică, şi comisarul european pentru piaţa internă şi digitală, Thierry Breton, vor susţine o conferinţă de presă miercuri după-amiaza, ocazie cu care vor prezenta recomandările Comisiei.

În România, la începutul lunii noiembrie 2019, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, a anunţat că licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii, cum ar fi setul de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă

pixel