UPDATE. ÎNGHEȚUL lovește în producția de CAFEA din BRAZILIA. Prețul a sărit în aer
Autor: Ciprian Dumitrache | 29 iul, 08:14
Producția de cafea din Brazialia, periclitată de îngheț
Producția de cafea din Brazialia, periclitată de îngheț
Brazilia se confruntă în ultimii ani cu fenomene extreme care amenință recoltele de cafea. Dacă în urmă cu câteva luni, seceta a distrus producția pentru anul 2021, acum vine un al doilea șoc meteo, țara confruntându-se cu temperaturi scăzute, de sub zero grade, ceea ce face ca producția pentru anul următor să fie periclitată.

Update:

Automobilele, străzile şi autostrăzile din sudul ţării au fost acoperite cu un strat de gheaţă, iar rezidenţii din aceste zone au profitat de ocazie pentru a face fotografii şi a se juca în zăpadă, construind şi câţiva oameni de zăpadă.

"Am 62 de ani şi nu am văzut niciodată zăpadă până acum. Să vezi frumuseţea naturii este ceva indescriptibil", a declarat pentru postul TV Globo şoferul de camioane Iodor Goncalves Marques, un rezident din Cambara do Sul, un oraş din statul Rio Grande do Sul.

Vremea neobişnuit de rece din Brazilia a determinat deja o creştere a preţurilor cafelei şi zahărului, iar meteorologii avertizează că vineri va fi cea mai rece zi a anului, potrivit lui Marco Antonio dos Santos, partener şi consultant în meteorologie al companiei Rural Clima.

Înghețurile record din ultimii 25 de ani, care lovesc Brazilia (temperatura minimă din statul Minas Gerais, aflat în sud-estul țării a scăzut până la -1,2 grade), amenință recolta de cafea pentru anul viitor. Temperaturile vor începe să scadă în următoarele 24 de ore în sudul Braziliei, cel mai mare risc de îngheț venind între joi și vineri dimineață, notează Bloomberg

G Ad:

Prețul cafelei a atins deja maximele din ultimii șase ani, iar noile probleme ar putea duce la o nouă creștere a prețului la cafea din întreaga lume, scrie WSJ.

Fermierii își pun speranțele în recolta pe anul 2022 pentru a-și reface stocurile deja epuizate, însă situația acestora este sub semnul întrebării. 

José Marcos Magalhaes, cultivator și președintele cooperativei de cafea Minasul, a declarat că se așteaptă să piardă două treimi din recolta din 2022 în ferma sa.

„În mod normal produc 12.000 de saci, dar acum cred că voi pierde aproximativ 8.000”, a spus José Marcos Magalhaes.

De la sfârșitul lunii iunie, prețul cafelei  pe piața futures a crescut cu aproximativ 35% și aproape s-a dublat față de anul trecut. Creșterea de la începutul anului pe futures este de 56%.

Factura la curent. Ministerul energiei, undă VERDE pentru DECONECTAREA datornicilor

Ultima dată când înghețurile severe au lovit plantațiile de cafea din Brazilia s-a întâmplat în 1994 și, în două luni, prețul mediu pentru consumatori aproape că s-a dublat.

Potrivit lui Koni Huck , șef de cercetare la compania de materii prime ED&F Man, situația actuală poate fi chiar mai rea decât în ​​1994. 

În 2022, țara ar putea pierde cinci milioane de saci de cafea, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din producția totală din 2020, pe care a avut-o Brazilia. 

Ştiri Recomandate

Dai MEDITAȚII? TREBUIE să ȘTII acest lucru

Agenția Națională de Administrare Fiscală atenționează,...

Șeful CFR Călători a demisionat. Cum explică gestul

Directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante, a...

BNR: ”Ne dorim o creştere sănătoasă şi nu exuberantă”

Creditele acordate de sistemul bancar companiilor cu...

Inelul inteligent, viitorul plăților contactless

Pandemia face ca majoritatea comercianților să caute...

Loto. Numerele norocoase de azi. Verifică dacă ai câștigat

Joi, 16 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49,...

COVID-19. De ce Delta îmbolnăvește mai mulți copii

Cazurile de COVID-19 în rândul copiilor sunt în creștere...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro