Uzina Mercedes de la Sebeş va construi motoare pentru vehiculele electrice

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Uzina Mercedes de la Sebeş va construi motoare destinate vehiculelor electrice începând din 2024.

Grupul auto german Mercedes-Benz a prezentat miercuri un plan în valoare de peste un miliard de euro destinat adaptării capacităţilor sale globale de producţie la fabricarea de sisteme de propulsie electrice, incluzând asamblarea de baterii, motoare şi punţi electrice, începând din 2024, transmite Reuters.

Astfel, uzinele Mercedes de la Kamenz şi Untertuerkheim, Germania, precum şi cea de la Beijing, China, care produc deja baterii destinate modelelor electrice şi hibride, vor produce bateriile destinate modelelor construite pe viitoarele platforme MMA şi MB.EA, în timp ce o altă uzină dedicată producţiei de baterii la Koelleda, Germania, aşteaptă sprijinul guvernului regional.

De asemenea, uzinele Mercedes de la Untertuerkheim, Beijing şi Sebeş (România) vor construi motoare electrice destinate vehiculelor care vor fi construite pe viitoarele platforme MMA şi MB.EA, în timp ce uzinele Mercedes de la Hamburg şi Untertuerkheim vor rămâne principalele unităţi responsabile pentru asamblarea de punţi şi componente electrice.

"Nu există nicio uzină care să nu fie inclusă" în acest plan, a declarat directorul de producţie de la Mercedes-Benz, Joerg Burzer.

Echipa managerială şi reprezentanţii angajaţilor vor ajunge la un acord, până în luna iunie, cu privire la tranziţia uzinelor europene spre producţia de vehicul electrice, astfel că uzina de la Sindelfingen (Germania) va deveni cartierul general pentru producţia de vehicule high-end bazate pe platforma AMG.EA, în timp ce uzinele de la Bremen (Germania) şi Kecskemet (Ungaria) vor fi responsabile pentru principalele modele de lux iar uzinele de la Rastatt (Germania) şi Kecskemet pentru vehiculele de tip entry-level.

Grupul Mercedes-Benz şi-a pus la punct uzinele de asamblare astfel încât acestea să poată produce atât vehicule cu motoare pe combustie cât şi vechile electrice pe aceleaşi linii de producţie, însă asamblarea de baterii şi motoare pe aceeaşi linie este ceva mai complicată, a precizat Joerg Burzer. Cu toate acestea, multe dintre uzinele care produc componente vor continua să fabrice piese pentru automobilele cu motoare pe combustie atât timp cât va exista cerere, în condiţiile în care producătorul german de automobile de lux mizează pe tranziţia la vânzarea în exclusivitate de automobile electrice la sfârşitul acestui deceniu "atunci când condiţiile de piaţă vor permite acest lucru".

Unitatea de producţie "Star Assembly" din Sebeş (judeţul Alba) este o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz.

Producţia în unitatea din Sebeş a început cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asamblează şi varianta pentru vehicule hibrid, o etapă importantă către producţia de vehicule prietenoase cu mediul, fără emisii de carbon.

Unitatea de montaj şi producţie SC Star Assembly SRL din Sebeş este, alături de unitatea SC Star Transmission din Cugir, o componentă importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale vehiculelor produse de concernul german Mercedes-Benz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel