Ajutoare de stat mai mari pentru firme! Până la 75% sprijin în aceste regiuni
Guvernul României urmează să...
Autoritatea afirmă că a confiscat 3.000 de tone de îngrășăminte din uree în valoare de 2 milioane de euro. În plus, în urma unor percheziții specifice în orașe lituaniene, au fost arestate două persoane suspectate de implicare în scheme de eludare a sancțiunilor.
Investigația se desfășoară în comun cu Departamentul Securității de Stat și cu Serviciul de Investigare a Crimelor Financiare. Aceasta a început la 13 ianuarie 2023; cu toate acestea, autoritățile au păstrat tăcerea asupra anchetei pentru a nu o periclita.
Știrea privind posibila contrabandă cu îngrășăminte a apărut după ce jurnaliștii de investigație au dezvăluit o serie de eludări ale sancțiunilor în care a fost implicată compania belarusă de îngrășăminte Grodno Azot, care și-a "deghizat" încărcătura pentru a o importa în Lituania pe calea ferată.
Occidentul investighează o posibilă încălcare a sancțiunilor, în timp ce exporturile către vecinii Rusiei cresc vertiginos
UE și aliații săi investighează o creștere bruscă a exporturilor către economiile din vecinătatea Rusiei, în încercarea de a împiedica firmele să se sustragă sancțiunilor occidentale impuse Moscovei, scrie Financial Times.
David O'Sullivan, noul emisar al UE pentru sancțiuni, a declarat pentru Financial Times că o creștere mare a comerțului cu locațiile internaționale din vecinătatea Rusiei a ridicat semne de întrebare cu privire la faptul că mărfurile afectate de sancțiuni au intrat sau nu în țară pe ușa din spate.
"Observăm o scădere masivă a fluxurilor comerciale dinspre UE către Rusia și creșteri neobișnuite în comerțul cu alte țări terțe, în special cu cele din imediata vecinătate a Rusiei", a declarat acesta.
"Au dezvoltat brusc o mulțime de nevoi noi pentru acest material și totul rămâne acolo, sau o parte din el se scurge în Rusia sub o formă sau alta?"
O'Sullivan nu a identificat locații internaționale particulare, subliniind că a început cu o "prezumție de nevinovăție" atunci când a fost vorba de investigarea modificărilor în fluxurile comerciale. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul României urmează să...
Contribuabilii trebuie să...
Fabricanții europeni trimit în...
Senatul dezbate un proiect de...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...