Ministerul Energiei: România riscă să nu mai poată prelua energia de la prosumatori
Numărul prosumatorilor a...
Autoritatea afirmă că a confiscat 3.000 de tone de îngrășăminte din uree în valoare de 2 milioane de euro. În plus, în urma unor percheziții specifice în orașe lituaniene, au fost arestate două persoane suspectate de implicare în scheme de eludare a sancțiunilor.
Investigația se desfășoară în comun cu Departamentul Securității de Stat și cu Serviciul de Investigare a Crimelor Financiare. Aceasta a început la 13 ianuarie 2023; cu toate acestea, autoritățile au păstrat tăcerea asupra anchetei pentru a nu o periclita.
Știrea privind posibila contrabandă cu îngrășăminte a apărut după ce jurnaliștii de investigație au dezvăluit o serie de eludări ale sancțiunilor în care a fost implicată compania belarusă de îngrășăminte Grodno Azot, care și-a "deghizat" încărcătura pentru a o importa în Lituania pe calea ferată.
Occidentul investighează o posibilă încălcare a sancțiunilor, în timp ce exporturile către vecinii Rusiei cresc vertiginos
UE și aliații săi investighează o creștere bruscă a exporturilor către economiile din vecinătatea Rusiei, în încercarea de a împiedica firmele să se sustragă sancțiunilor occidentale impuse Moscovei, scrie Financial Times.
David O'Sullivan, noul emisar al UE pentru sancțiuni, a declarat pentru Financial Times că o creștere mare a comerțului cu locațiile internaționale din vecinătatea Rusiei a ridicat semne de întrebare cu privire la faptul că mărfurile afectate de sancțiuni au intrat sau nu în țară pe ușa din spate.
"Observăm o scădere masivă a fluxurilor comerciale dinspre UE către Rusia și creșteri neobișnuite în comerțul cu alte țări terțe, în special cu cele din imediata vecinătate a Rusiei", a declarat acesta.
"Au dezvoltat brusc o mulțime de nevoi noi pentru acest material și totul rămâne acolo, sau o parte din el se scurge în Rusia sub o formă sau alta?"
O'Sullivan nu a identificat locații internaționale particulare, subliniind că a început cu o "prezumție de nevinovăție" atunci când a fost vorba de investigarea modificărilor în fluxurile comerciale. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul prelungește cu cinci...
Salariul mediu net a crescut la...
Guvernul urmează să adopte o...
Profesorul Mircea Coșea a...
ANAF avertizează populația în...
Programul Start-Up Nation...
Bula de optimism de la...
Marți, Bursa de Valori...
Evoluţie mixtă a leului în...
La nord de Osaka, ascuns în colinele împădurite ale...
Experții băncii HSBC au revizuit în scădere prognozele...
În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...
Fondul Monetar Internaţional...
UE analizează opţiunile legale...
Producția industrială din...
84.000 de carduri educaționale...
Pe fondul temerilor privind tarifele și impactul asupra...
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru...
Ministerul Energiei lansează al...
Așa ceva nu s-a mai înregistrat...
Veşti bune pentru bugetarii care aşteaptă să afle cum...