Varianta DELTA a virusului SARS-CoV-2. Oficial francez: ”Nimeni nu scapă”
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O declarație cu adevărat halucinantă
O declarație cu adevărat halucinantă
”Nimeni nu va scăpa”, a declarat șeful Agenției Regionale de Sănătăte din Nouvelle-Aquitaine, Benoit Elleboode. Cu câteva ore înainte, Organizația Mondială a Sănătății avertizase că, din cauza mutațiilor suferite de varianta originala a noului coronavirus, pandemia de COVID-19 ar putea oferi noi surprize neplăcute și că, oricum, omenirea traversează o etată periculoasă a epidemiei.

Toate persoanele care nu s-au vaccinat ar putea contamina această variantă indiană a virusului SARS-CoV-2. Nu este o speculație, nu este o încercare de intimidare sau de influențare, dar toate experiențele internaționale confirmă declarația mea”, a subliniat Benoit Elleboode. 

El a subliniat că persoanele vaccinate se infectează mai greu. În același timp, persoanele care au trecut deja prin boala provocată de tulpina originală a virusului s-ar putea îmbolnăvi din nou dacă se vor infecta cu noua versiune, a arătat oficialul francez.

Potrivit spuselor sale, persoanele infectate cu tulpina Delta vor transmite virusul ”la cel puțin șase persoane”, în timp ce persoanele vaccinate vor contamina, ”în medie, mai puțin de o persoană” dacă va lua virusul. 

Citește și Avertizare OMS: Un nou val COVID-19 este iminent

Venind în completare, epidemiologul Antoine Flahault, a afirmat, la rândul său, că varianta Delta ar putea deveni rapid majoritară în Franța printre noile cazuri de infectări. ”Singura diferență față de vara trecută este că tulpina originală se dezvolta mai lent, oferindu-ne un plus de liniște pe durata perioadei estivale. Nu același lucru îl puntem spune acum, când știm destule despre SARS-CoV-2, dar prea puține despre Delta”, a adăugat expertul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel