Vasile Marica: Multinaţionalele, PRESIUNI când sunt controlate. Noi nu avem altă atitudine decât cea de slugi
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Vasile Marica, declaratii dure
Vasile Marica, declaratii dure
Vasile Marica, președintele SED LEX, a spus că multinaţionalele care activează în România fac presiuni, inclusiv prin intermediul ambasadorilor, atunci când au probleme cu statul român.

Într-un interviu acordat DC News, Vasile Marica, preşedintele SED LEX, a spus că, atunci când sunt controlate şi sunt descoperite nereguli, multinaţionalele din România încep presiunile, fiind implicaţi inclusiv ambasadorii la Bucureşti ai ţărilor respective. 

"Dacă eu mă duc acum să verific o multinaţională care este foarte influentă, imediat te trezeşti cu ambasadorul ţării respective pe holurile ministerului. Ce caută ăla acolo? Noi nu avem altă atitudine decât cea de slugi. În loc să-l dăm afară, 'ce cauţi la Ministerul de Finanţe? Mai bine du-te la ministerul de Externe şi vorbeşte acolo'. Nu. Vin băieţii ăştia, te-ai luat de una dintre ele, oricare ar fi, din energie, din alimentaţie, imediat apare ambasadorul ţării respective cu presiune.

Dacă e prea groasă, vine chiar pe holuri. Dacă nu, începe cu scrisori: 'dom’ne chiar de ai noştri v-aţi găsit să vă luaţi?'. Şi apoi fac presiuni politicienii peste noi. Iar când fac presiune peste noi, a doua oară îţi iei măsuri, nu mai faci o gafă de genul acesta, pentru că apoi începe persecuţia. Acestea sunt întâmplări de 30 de ani încoace. Vin ca o tară din spate, oamenii îşi iau întotdeauna măsuri să nu păţească ceva, pentru că politicienii nu au avut vâna care trebuie să ia apărarea statului român", a declarat, într-un interviu acordat DC News, Vasile Marica.

VIDEO: 

 

 

Citeşte şi: Topul scumpirilor: Preţurile care GOLESC buzunarele românilor. Produsele de bază devin un LUX

 

INS a prezentat situaţia creşterilor de preţuri înregistrate în ultimul an, iar cifrele sunt îngrijorătoare. Gazele naturale, uleiul comestibil, cartofii şi combustibilii s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în timp ce, comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creşteri de preţuri au fost înregistrate la transportul aerian, gaze şi energie termică, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică.

În intervalul ianuarie 2021 - ianuarie 2022, preţurile la gaze naturale au urcat cu 60,99%, la uleiul comestibil cu 25,76%, la cartofi cu 25,67 şi la combustibili cu 24,45%. La capitolul mărfuri alimentare, în afară de cartofi şi ulei, creşteri mari au mai fost înregistrate şi la ulei, slănină, grăsimi (plus 23,87%) şi mălai (plus 17,02%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel