Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că va oferi 10.000 de bilete noi pentru tratament balnear pensionarilor și angajaților care au nevoie. Inițial, pentru acest an, numărul de bilete pentru tratament balnear disponibile pentru cei cu diverse afecțiuni medicale a fost stabilit la peste 60.000, aceasta fiind aceeași cifră cu cea din 2022.
CNPP a declarat miercuri că a semnat noi contracte cu operatorii de turism balnear prin casele teritoriale de pensii, oferind astfel încă 10.000 de locuri suplimentare până la sfârșitul anului în curs, în serii 15-18.
Persoanele interesate pot solicita biletele de tratament balnear atât la casele teritoriale de pensii, cât și online.
Potrivit unei Hotărâri de Guvern din 2023 (HG 172/2023) care intră în vigoare începând cu 6 martie, au fost stabilite un număr maxim de 60.420 de bilete de tratament balnear pentru acest an, distribuite în 19 serii de trimitere. În plus, se adaugă biletele de tratament balnear contractate de alte unități de profil.
Durata șederii cu un bilet de tratament este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile.
Pentru a solicita biletele de tratament balnear, persoanele îndreptățite trebuie să depună o cerere la casa teritorială de pensii sau online prin site-ul CNPP. Aceste cereri pot fi făcute de anumite categorii de persoane care demonstrează că au nevoie de astfel de tratamente medicale, cum ar fi asigurații din sistemul public de pensii, pensionarii din acest sistem și cei care au dreptul la aceste bilete prin acte normative speciale.
Distribuția biletelor de tratament balnear este gestionată de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) prin casele teritoriale de pensii. Documentele necesare pentru obținerea biletelor includ documentul de plată (sau talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii), o declarație pe propria răspundere că nu se obțin alte venituri din alte sisteme de pensii și biletul de trimitere eliberat de un medic de familie sau specialist în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate.
Cererile de acordare a biletelor de tratament balnear sunt evaluate în funcție de punctaj, iar în cazul în care mai multe cereri obțin același punctaj, prioritizarea se face în funcție de numărul de bilete de tratament pe care fiecare persoană le-a primit în ultimii doi ani. Astfel, persoanele care nu au beneficiat de un bilet sau au beneficiat doar o dată în ultimii doi ani au șanse mai mari să primească un bilet de tratament balnear.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...