Viață mai scumpă în 2025? Ministrul Economiei: „Nu este vorba despre nicio apocalipsă”

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ștefan Radu Oprea
Ștefan Radu Oprea
Ministrul Economiei, Radu Oprea, a vorbit despre ce se va întâmpla în 2025, dacă anul viitor vor crește taxele și impozitele.

„Nu este vorba despre nicio frică, nu este vorba despre nicio apocalipsă, nu este vorba despre nicio mărire de taxe”, a spus Radu Oprea într-o intervenție la postul de televiziune Antena3 CNN.

Nu înseamnă scumpiri

Dar, a adăugat ministrul Economiei, va exista o reformă fiscală care, potrivit spuselor sale, va fi pusă în dezbatere publică. „Este un jalon în PNRR, care vorbește despre reformă fiscală și care va fi un dialog public, corect în societate, cu mediul de afaceri, cu toate părțile care sunt implicate în această zonă. O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri. Sigur că se speculează foarte mult pe zona fricii”, a asigurat Radu Oprea.

”Pot înțelege aceste lucruri” 

Suntem într-un an de campanie electorală, a adăugat el. Prin urmare, ”pot înțelege aceste lucruri, că trebuie stârnită emoție de către unii pentru a putea să creștem în sondaje. Însă, dacă mă uit pe alte studii care vorbesc despre felul în care antreprenorii din România percep mediul de afaceri, vedem că acolo gradul de încredere sporește, ceea ce înseamnă că economia românească merge într-o direcție bună.

Toate investițiile

Și eu cred că lucrul acesta este important. Faptul că vom avea creștere economică, faptul că vom avea cum să susținem economia românească și economia românească să susțină la rândul ei toate investițiile de care avem nevoie în serviciile publice, cum ar fi cele din sănătate, cum ar fi cele din învățământ, din educație”, a spus ministrul Economiei.

Deduceri foarte importante 

În ceea ce privește impozitarea progresivă, despre care s-a tot spus că va fi pusă în aplicare, Radu Oprea a arătat că, ”dacă ne uităm în țările care sunt în zona euro, spre exemplu, și unde, dacă ne uităm la impozitare, vedem că sunt valori destul de mari pe anumite zone, constatăm că există deduceri foarte importante și atunci statul, ca să poată să-și atingă obiectivele din politicile publice, vine cu o zonă de deduceri importante”, a precizat interlocutorul postului de televiziune Antena3 CNN.

La pachet 

Radu Oprea a apreciat că ”ele trebuiesc văzute într-un pachet, dar, în același timp, împreună cu deducerile fiscale, astfel încât lucrurile să se întâmple și să obținem acele obiective din politicile publice și din programele de guvernare care sunt votate de cetățeni, pentru că suntem într-un an electoral”, a mai spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze
Wizz Air

Avion Wizz Air, aterizare de urgenţă pe aeroportul Otopeni

O aeronavă Wizz Air cu 228 de pasageri la bord a...

Foto: Pexels.com

pixel