Viktor Orban, avocatul (ne)plătit al Rusiei: Bruxelles să retragă restricțiile
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Viktor Orban ceartă Bruxelles-ul
Viktor Orban ceartă Bruxelles-ul
Invazia Ucrainei declanșate de Rusia, nu mai este unul local, sancţiunile l-au transformat într-un război economic global, a declarat Viktor Orbán la o reuniune a grupului parlamentar Fidesz-KDNP la Balatonalmádi, unde le-a cerut membrilor grupului să facă tot posibilul pentru ca Europa să retragă sancţiunile până cel târziu la sfârşitul anului - relatează cotidianul Magyar Nemzet în ediţia sa de miercuri.

Potrivit informaţiilor obţinute publica'ia maghiari, prim-ministrul a declarat că ”astăzi deja este clar pentru toată lumea că trebuie să ne aşteptăm la prelungirea conflictului şi că trebuie să ne pregătim pentru continuarea acestui război din vecinătatea noastră atât în acest an, cât şi anul viitor. În opinia sa, acesta este motivul pentru care securitatea şi protecţia suveranităţii economice şi naţionale a Ungariei au devenit mai importante ca niciodată, acesta fiind şi motivul înfiinţării fondului pentru apărare. Soldaţii au fost retraşi de la protecţia frontierelor şi au fost create unităţi de grăniceri” - a relatat premierul, subliniind că este nevoie de mai mulţi soldaţi şi că aceştia trebuie să fie pregătiţi pentru apărarea ţării.

Viktor Orbán apreciază că războiul îi îngrijorează pe oameni, ei urmăresc evenimentele sale, dar ceea ce afectează direct familiile în acest moment este inflaţia - scrie ziarul, adăugând: premierul a precizat că guvernul, înainte de alegeri, a considerat condiţiile economice previzibile în ciuda războiului, însă în iunie 2022, la Bruxelles au fost adoptate sancţiuni economice şi comerciale, inclusiv sancţiuni privind transportul petrolului, iar imediat după acestea au fost puse pe masă sancţiunile privind achiziţia gazelor naturale, astfel încât, din iunie 2022, preţul gazelor naturale s-a dublat într-o lună, iar apoi s-a triplat în decurs de încă o lună.

Premierul ungar a subliniat că ”dacă sancţiunile ar fi ridicate, preţurile s-ar înjumătăţi imediat, la fel şi inflaţia. Fără sancţiuni, economia Europei şi-ar recăpăta puterea şi ar evita recesiunea ce ne ameninţă. Potrivit preşedintelui partidului, atunci când Bruxelles a impus Europei aceste sancţiuni, la începutul verii, birocraţii din UE nu au promis aşa ceva, ei au spus că sancţiunile vor afecta Rusia, şi nu oamenii din Europa. De atunci, a devenit clar că sancţiunile impuse fac mai mult rău Europei decât Rusiei”, notează Magyar Nemzet.Potrivit evaluării situaţiei de către premier, ”sancţiunile sunt impuse Europei de birocraţii de la Bruxelles” iar acestea și sunt cauza problemelor economice, a crizei energetice şi a inflaţiei, în UNgaria sancțiunile fiind susținute de opoziție. Orba a declarat în legătură cu aceste formațuni politice că vor să mai distrugă Ungaria încă odată după epoca Gyurcsány.

Orban a revenit din nou asupra marotei sale legate de Birocrații de la Bruxelles și de ONG-urile lui Soros care vor să aducă la putere grupul Gyurcsány-Dobrev despre care spun că primesc bani de la miliardarul american.

La finalul discursului său, Orban a mai afirmat că ”aprovizionarea cu energie a Ungariei este asigurată. Va fi suficient gaz, energie electrică şi petrol. Sancţiunile provoacă daune grave ţării, dar cu multă muncă avem o şansă pentru ca Ungaria să iasă din această criză ca o ţară capabilă de a depăşi în curbă" - a conchis premierul Ungariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel